Wifii poprzez Nokie E51 na komputerze
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wifii poprzez Nokie E51 na komputerze
Witam!
Witam wszystkich na najlepszym forum jakie znam. Czy jest ktoś w stanie udzielić mi informacji czy jest możliwe korzystanie z sieci Wifi na komputerze stacjonarnym poprzez Nokie E51? Jestem w zasięgu wifi (darmowy dostęp) i chciałbym poprzez kabel USB skorzystać z tej sieci na komputerze?
Witam wszystkich na najlepszym forum jakie znam. Czy jest ktoś w stanie udzielić mi informacji czy jest możliwe korzystanie z sieci Wifi na komputerze stacjonarnym poprzez Nokie E51? Jestem w zasięgu wifi (darmowy dostęp) i chciałbym poprzez kabel USB skorzystać z tej sieci na komputerze?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Wifii poprzez Nokie E51 na komputerze
Raczej jest to niemożliwe. A do tego nawet jak by było to szkoda telefonu, lepiej iść do sklepu i kupić kartę wifi na usb jeśli nie ma się pojęcia jak zamontować taką na pci (do stacjonarki), bo laptop bez wifi to teraz wręcz biały kruk jest.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
może jednak ktoś pomoże, posiadam internet w play ale czasem ten sygnał od sąsiada wifi jest silniejszy
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
A sąsiad pozwolił korzystać z jego WiFiplacekx pisze: ale czasem ten sygnał od sąsiada wifi jest silniejszy
![:]](./images/smilies/splash.gif)

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Chciałbyś więc wykorzystać Nokię jako kartę sieciową? To niestety niemożliwe. Przynajmniej na mojej E61, zakładam że na E51 jest podobnie. Mogę telefon wykorzystać jako modem 2G/3G ale jako APClient już nie. Nie prościej kupić kartę WiFi za ~40zł? (za tyle już można kupić dobrego Edimaxa na PCI) Na Allegro są nawet karty USB za mniej niż 20zł, ale zdecydowanie odradzam taki zakup.placekx pisze:Czy jest ktoś w stanie udzielić mi informacji czy jest możliwe korzystanie z sieci Wifi na komputerze stacjonarnym poprzez Nokie E51?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Temat był już poruszany kiedyś. Niestety - sposobu nie znaleźliśmy.