Bezprzewodowy Internet UPC
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Bezprzewodowy Internet UPC
Witam kończy mi się umowa z erą na blueconnect, oczywiście ze względu na limity chciałbym zmienić na coś bez nich i tak oto dzisiaj natknąłem się na: http://www.upc.pl/internet/bezprzewodowy/ Pytanie czy ten internet można podłączyć wszędzie, czy to jest uzależnione od miejsca zamieszkania i zasięgu? Mieszkam w domu jednorodzinnym na wsi pod Warszawą.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Bezprzewodowy Internet UPC
O łączu od UPC możesz zapomnieć. Operator ten działa, tylko w bardzo dużych miastach i przeważnie tylko w blokach, jakby co to internet z UPC jest po kablu
Sprawdź czy nie działa w okolicy jakiś dostawca internetu WiFi. Jeżeli nie to zainteresuj się WiMAX'em z Ery albo Netii.

-
- Użytkownik forum
WiMAX z ery ma łącze max 1MB/s(Od 5 miesięcy jest napisane, że 2MB/s dostępny w późniejszym okresie...) a właśnie od 2MB/s w górę łącze jest mi potrzebne. Teraz patrzę na ten WiMAX w Netii to naprawdę interesujące, możesz coś powiedzieć więcej o nim ? Np. czy oni gwarantują mi te 8MB/s a nie tak jak w erze, że 'do'? itd.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Zarówno WiMAX z Ery jak i Netii działa przyzwoiciedawid910 pisze:WiMAX z ery ma łącze max 1MB/s(Od 5 miesięcy jest napisane, że 2MB/s dostępny w późniejszym okresie...) a właśnie od 2MB/s w górę łącze jest mi potrzebne. Teraz patrzę na ten WiMAX w Netii to naprawdę interesujące, możesz coś powiedzieć więcej o nim ? Np. czy oni gwarantują mi te 8MB/s a nie tak jak w erze, że 'do'? itd.

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Praktycznie żaden provider detaliczny nie gwarantuje przepustowości, tylko jest ona "do". Określone parametry łącza gwarantują tylko dostawcy hurtowi, z których usług korzystają detaliczni ISP. I takie łącza są naturalnie bardzo drogie.dawid910 pisze:czy oni gwarantują mi te 8MB/s a nie tak jak w erze, że 'do'? itd.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
W Netii na WiMAXie ciągle jest max 2Mbps. I wątpię, żeby to się zmieniło w najbliższym czasie.