Router Huawei D100 problem z logowaniem

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tyw_leszek
Początkujący użytkownik forum

Router Huawei D100 problem z logowaniem

Post autor: tyw_leszek »

Witam
Mam problem z zalogowaniem się na stronę konfiguracyjną routera. Tak jak w instrukcji wybieram adres http://192.168.1.1/ pojawia mi się strona Welcome (index.asp), wybieram Admin i wpisuję hasło admin. Przełącza mi się na pół sekundy strona z panelem administrowania (quick setup, security itp.) poczym wraca spowrotem na stronę logowania. Gdy wpisuję inne hasło pojawia mi się komunikat że hasło jest błędne. Resetowałem już router przyciskiem, wgrałem też niestety nowy software *** 108, myslałem że coś się z oprogramowaniem wywaliło ale efekt jest taki sam. Tak samo jest przy połączeniu przez kabel jak i przez wifi. Już sam nie wiem może coś z Windowsami mam XP, sprawdzałem zaporę ale jej wyłaczenie nic nie zmienia. Może ktoś miał podobny problem?
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Router Huawei D100 problem z logowaniem

Post autor: zDaleKi »

Na początek sprawdź inną przeglądarką jak używasz IE to zobacz, czy na FireFoxie będzie taki sam efekt.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ