Czyżby Play był na sprzedaż?

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Czyżby Play był na sprzedaż?

Post autor: wojteks »

Szczegóły w linku poniżej
http://biznes.onet.pl/duzy-polski-opera ... rasa-detal
Nie pomagam na PW!
Jarek7
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Czyżby Play był na sprzedaż?

Post autor: Jarek7 »

No nie, ja jeszcze w Play mam 9 zł do wykorzystania więc niech nie sprzedawają tak szybko :P
Myślę że są to tylko i wyłącznie plotki.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Kod: Zaznacz cały

Według informacji, których Era doszukała się w Monitorze Polskim B, zarząd P4 ocenia prawdopodobieństwo, że opcje te nie zostaną spieniężone w 2010 roku na 30 proc. To znaczy, że prawdopodobieństwo, iż czwarty co do wielkości operator sieci komórkowej w Polsce zostanie w tym roku sprzedany władze firmy oceniają na 70 proc. - czytamy w gazecie.
PTC jak zwykle wie lepiej:
http://telepolis.pl/news.php?id=16963
http://telepolis.pl/news.php?id=16971

Jeśli mieliby się sprzedać to najprawdopodobniej Three, ale to są takie dywagacje.
Zwróćcie uwagę na podobieństwo oferty i design www. Niektóre trolle piszą, że Cyfrowy Polsat miałby przejąć P4 aby zyskać częstotliwość. Wydaje mi się to nierealne, a CP to jest jedna wielka uryna. (telewizja, internet, telefon).
tigerpc
Użytkownik forum

Post autor: tigerpc »

Szkoda by było sprzedawać sieć Play, przypomina Mi to dawną sieć IDEA która królowała na polskim rynku telekomunikacyjnym, kiedyś była to marka godna uwagi do czasu kiedy nie została przekształcona w ORANGE, wtedy ta sieć zrobiła rewolucję w W-2, natomiast dziś Play to jedyna sieć która jest dla Klienta, korzystam z niej od bardzo dawna i nie narzekam, jestem zadowolony. Satysfakcja z każdych usług które mają w swojej ofercie, zasięg Play ich macierzysty jest bardzo dobry, tylko Mi żal tego że sieć za pózno się pojawiła na polskim rynku telekomunikacyjnym, przez to muszą mieć roaming z Plusem, ale wiecie jak to jest współpraca między operatorami, jeśli faktycznie Play zostanie sprzedany to wyłącznie któreś polskiej sieci komórkowej lub zagranicznym koncernom, bo jeśli to prawda że ich roaming z Plusem skończy się to będzie jasne, że będą mieli problem z przetrwaniem w Polsce, dlaczego? bo już wiadomo że Era i Orange nie będą zainteresowani wewnętrznym roamingiem z Play, pewnie dlatego że Play daje im kopa w promocjach pozyskując to nowych Klientów, którzy odchodzą od trójcy. To tak jak strzelenie samobója w piłce nożnej pomagasz małemu a potem sam masz problemy. Dobrze że istnieją jeszcze alternatywne sieci jak Mobyland, Aero2, Centernet, Cyfrowy Polsat. Czy ktoś z Was się orientuje ile jeszcze byłoby do podziału w pasmie UMTS lub GSM dla potencjalnie nowych sieci komórkowych? Widząc obecna sytuację kryzysu na świecie i w Polsce to nawet wielkie banki będące do tej pory konkurencją na miecze i tarcze potrafią się połączyć, fuzja i tak jest nieunikniona, szkoda jeśli Play zostanie sprzedany ponieważ wtedy My wszyscy użytkownicy na tym stracimy, a jak? to proste: ceny nie będą spadać ale będą szły w górę, usługi będą takie jakie są a żadna rewelacja się nie pojawi :( Rok 2010 będzie prawdopodobnie rokiem wielkich światowych zmian, czas pokaże:( Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów :)
Specjalista ds Informatyki i Telekomunikacji

Hobby: Informatyka, Telekomunikacja, Modding,Tester, Testowanie produktów, Sport,
Elektronika, Programista- pisanie programów, tworzenie stron www
janala
Początkujący użytkownik forum

Post autor: janala »

Złodziejska Era rozpuszcza takie plotki.A może porównamy ceny ? Nie warto bo Play jest bezkonkurencyjny,dlatego go niszczą.Ale jednak-który z operatorów da za 5zł cały rok ? a internet na kartę za 25zł 2 giga/na 28 dni ? lub 5gr do stacjonarnych ? sms 9gr. mms 20gr Odp:żaden
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

janala pisze: internet na kartę za 25zł 2 giga/na 28 dni
30 zł - 2GB
Awatar użytkownika
Mozej-MP
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Mozej-MP »

Ja uważam, że to jest jakaś bujda. Jakim trzeba było być idiotą, aby sprzedać kurę co znosi złote jaja? Play rozbudowywuje swoją infrastrykturę - nawet w mojej rodzinnej wiosce, która liczy 2500 osób stoi wieża. Praktycznie w każdym większym mieście stoi wieża Play. Ciekawe do kiedy P4 ma podpisaną umowę o dzierżawę infrastruktury Plus GSM...
Nobody will ever need more than 640 kB RAM. (Bill Gates, 1983)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

tigerpc pisze:Czy ktoś z Was się orientuje ile jeszcze byłoby do podziału w pasmie UMTS lub GSM dla potencjalnie nowych sieci komórkowych?
0,czyli nic.

[ Dodano: 2010-01-20, 21:04 ]
Mozej-MP pisze:Praktycznie w każdym większym mieście stoi wieża Play.
Wieże i maszty własne Play to raczej rzadkość ;) - oni się lokują na już istniejących obiektach typu kościoły,kominy,wieżowce,etc.
Np.na terenie dawnego woj.bielskiego nie ma ani jednego obiektu własnego P4,a pokrycie mają już dość dobre.
Co innego,jak zaczną budować sieć na terenach rzadko zaludnionych - wtedy bez masztów własnych ani rusz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Patryk pisze:Wieże i maszty własne Play to raczej rzadkość ;)
Rzadkość nie rzadkość, ale koło mnie niedaleko własny maszt ma P4. Pozostałe dwa to pylon reklamowy i dach budynku.
Patryk pisze:0,czyli nic.
No nie wiem. Zależny co tam z 1700MHz i 1900MHz u nas. :hyhy:
Józek
### BAN ###

Post autor: Józek »

Na karcie PlusA pojawił mi się taki komunikat dziś po południu, w miejscu miejscowości:
KONFERNCJA SPRZEDAŻY PLAY 2010

Jak myślicie jak już sieci głoszą nowinę to chyba tak będzie? :roll:
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

ja.michal pisze:Zależny co tam z 1700MHz i 1900MHz u nas
Używasz przecież na co dzień ;)

[ Dodano: 2010-01-22, 20:58 ]
ja.michal pisze:ale koło mnie niedaleko własny maszt ma P4.
U mnie brak,z resztą Era i Orange też prawie masztów własnych nie mają.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Józek pisze:KONFERNCJA SPRZEDAŻY PLAY 2010
Ciekawe
Ostatnio zmieniony 2010-01-26, 13:47 przez marens, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Patryk pisze:Używasz przecież na co dzień ;)
No raczej nie w 3G/GSM. ;)
3G 1700 mają w Japonii.
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

Coś mi się wydaje, że jakieś wolne kanały zostały w GSM 1800.
Elektroniczna rewolucja
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

ja.michal, a GSM1800 i UMTS2100 to w jakich zakresach częstotliwości leżą ? :)

1710-1780 MHz to uplink w DCS,1900-1920 to UMTS-TDD,a 1920-1980 MHz to uplink w UMTS-FDD :hyhy:
Miejsca na 1700 i 1900 nie ma w Europie z tego samego powodu,z którego nie ma 1800 i 2100 w USA - po prostu są to czestotliwości od dawien dawna zajęte.
A na wolnych "skrawkach" działają różne sieci stałe,np. radiodostępowe Netii,Dialogu,etc.

[ Dodano: 2010-01-23, 18:00 ]
Jojo pisze:Coś mi się wydaje, że jakieś wolne kanały zostały w GSM 1800.
One są zarezerwowane dla służb rządowych.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Patryk, ja nie wnikam w zakres tylko piszę ogólnie. UMTS1700 UMTS1900 UMTS2100. Dla mnie to co innego. Jakie są zakresy to nie wiem. Skoro nie ma to nie ma.
ODPOWIEDZ