freedom pro ? czy iplus ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
freedom pro ? czy iplus ?
Witam obecnie mam iplus 60 zł 1gb.....prędkość scągania to około 20kb/s po obniżeniu 4 kb/s ......Gra multiplayer niemożliwa . CZy freedom pro to lepsze rozwiązanie ?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: freedom pro ? czy iplus ?
Czy nie chodzi Ci przypadkiem o KB/s ?,adamj1993 pisze:prędkość scągania to około 20kb/s po obniżeniu 4 kb/s
Nic dziwnego, zapewne śmigasz na EDGE'u,adamj1993 pisze:Gra multiplayer niemożliwa
Tak, internet CDMA, to dobra alternatywa dla EDGE'a, tylko powiedz gdzie mieszkasz, to sprawdzi się jak wygląda u Ciebie sytuacja,adamj1993 pisze:CZy freedom pro to lepsze rozwiązanie ?
Powiedz jeszcze ile pobierasz i wysyłasz miesięcznie danych ?
-
- Stały użytkownik forum
Mała miejscowość Mokre Pow.pajęczański gmina siemkowice ....W siemkowicach od jakiegoś okresu stoi bardzo wysoki nadajnik i podobno od tamtego czasu jest zasięg orange....A wiesz może co innego mogłoby działać do 60 zł na miesiąc .. <Brak TP>
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Wiesz co, trudno będzie u Ciebie z CDMA, do najbliższej stacji bazowej masz ~20 km, a to już nawet dla CDMA jest sporo. Oczywiście mógłbyś spróbować, z anteną zewnętrzną, ale nie gwarantuje to poprawnego działania. W Siemkowicach ~5 km, jest pozwolenie, na uruchomienie CDMA, ale jak na razie to tylko pozwolenie, aczkolwiek za jakiś czas Orange uruchomi tą stację bazową. Sprawdziłem również możliwości techniczne na WiMAX'a, ale niestety również jesteś poza zasięgiem tej technologii. W twoich okolicach działa też dostawca internetu radiowego http://www.pitsoft.pl/, może będziesz w zasięgu tej sieci.
Powiedz jeszcze na jak długo starcza Ci limit transferu 1 GB ?
Powiedz jeszcze na jak długo starcza Ci limit transferu 1 GB ?
-
- Stały użytkownik forum
Mogę powiedzieć, jak u mnie z iPlus było. Mi akurat wystarczył, bo narzuciłem sobie limit 30MB dziennie. Trzeba było trochę się pilnować.sp6huk pisze:Powiedz jeszcze na jak długo starcza Ci limit transferu 1 GB ?
-
- Stały użytkownik forum
2 lata temu byli u mnie sprawdzać ..ale niestety.... napisze do nich. A co do uruchomienia stacji bazowej to mam jeszcze 2/3 miesiące do zmiany internetu myślicie że zostanie już wtedy uruchomiona ??
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Tego to my Ci nie powiemy, stacja bazowa może zostać uruchomiona za tydzień, albo za miesiąć, rok itd. Jedna wielka nie wiadoma.adamj1993 pisze: jeszcze 2/3 miesiące do zmiany internetu myślicie że zostanie już wtedy uruchomiona ??
-
- Użytkownik forum
Możesz śmiało brać CDMA. Zasięg będziesz miał na 100%. W Siemkowicach stacja bazowa działa już od trzech miesięcy.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Można wiedzieć, skąd ta pewność ?gorbi24 pisze:W Siemkowicach stacja bazowa działa już od trzech miesięcy.
-
- Użytkownik forum
Sprawdzałem modem pod tym nadajnikiem a poza tym to już od 2 miesięcy obszar jaki obejmuje ten nadajnik jest naniesiony na mapce orange. http://www.zasieg-orange.wp.pl/?ticaid=1977a
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Widocznie mapka na stronie Orange, nie jest aktualizowana na bieżąco
A więc stacja bazowa w Siemkowicach rzeczywiście już działa, więc kolega adamj1993 może brać OFP lub też OF 
![:]](./images/smilies/splash.gif)

-
- Stały użytkownik forum
wiem że pytanie nie powinno znajdować się tu no ale spróbuje ;p
A Co wiecie o Cyfrowym polsacie ...drogi będzie ?Będa limity?? I Jaki zasięg maja w planach ?
A Co wiecie o Cyfrowym polsacie ...drogi będzie ?Będa limity?? I Jaki zasięg maja w planach ?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Okaże się, jak oferta wejdzie oficjalnie w życie,adamj1993 pisze: ...drogi będzie ?
Będą,adamj1993 pisze:Będa limity??
http://www.cyfrowypolsat.pl/internet/mapa-zasiegu.cpadamj1993 pisze:I Jaki zasięg maja w planach ?
Jest to orientacyjna mapka zasięgu.