operator chce zerwac ze mna umowe a ja nie ;/

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
olas1990
Początkujący użytkownik forum

operator chce zerwac ze mna umowe a ja nie ;/

Post autor: olas1990 »

witam mam pytannie otoz do konca umowy zostaly mi 2 miesiace a operator chce zerwac ze mna umowe o internet a 2 tygodnie temu podpisalem juz nastepna przedluzajaca umowe o 2 lata ,awczoraj zadzwonili ze zrywaja z nami umowe z dnia na dzien bo niby 2 mega to za duzo na nasza miejscowosc jestem 6km od centrali i tu pytanie czy moga zerwac ze mna umowe z dnia na dzien ? czy niemoga zmniejszyc na mega bo taka predkosc u mnie bedzie chodzic normalnie, ddam ze na 2 mega jak mialem co miesiac hgdzies zglaszalem teleonicznie ze przerwalo polaczenie i na nastepny dzien wszystko bylo ok, wiec pyta czy mohga ze mna zerwac umowe z dnia na dzien bo gdybym chcial podpisac nowa musze czekac 3 tygodnie nie da sie odrazu? na oje chca zerwac ze mna umowe poniewaz po przedluzeniu bede placil 59 zl za 2 mega a jak wezme nowaa to bede placil 59 zl za 1mmega czekam na odp ale szybka bo niedluo moge stracic neta i nieodczytam tego ;/
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: operator chce zerwac ze mna umowe a ja nie ;/

Post autor: Blido »

ISP może zerwać z Tobą umowę z zachowaniem 30-dniowego okresu wypowiedzenia. Nie może wiec jej rozwiązać z dnia na dzień, chyba że w umowie jest zawarte inaczej (nie wiem czy są jakieś odgórne przepisy dotyczące okresu wypowiedzenia).
olas1990
Początkujący użytkownik forum

Re: operator chce zerwac ze mna umowe a ja nie ;/

Post autor: olas1990 »

umowa byla podpisana 2 lata temu i zgubilem regulamin tej umowy juz ;/
ODPOWIEDZ