Witam
Jestem zielony na temat sieci bezprzewodowych. Pewnie pisze w złym dziale...
Mam taki problem , mam komputer w pokoju na którym jest internet z kablówki , chciałbym podzielić łącze internetowe bezprzewodowo , z komputerem który mam obecnie w piwnicy, nie mogę do tego użyć skrętki , Co mam użyć aby mieć internet na tych 2 kompach ???
Pytania na temat - Sieć Bezprzewodowa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Pytania na temat - Sieć Bezprzewodowa
Jaka odległość, ile stropów/ścian?Dlugopis pisze:Co mam użyć aby mieć internet na tych 2 kompach ?
Czy można wyprowadzić anteny za okno pokoju/piwnicy po tej samej stronie budynku?
Nie pomagam na PW!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Masz rację, lepszy będzie dział o WiFi.Dlugopis pisze:Pewnie pisze w złym dziale...
[ Dodano: 2010-01-16, 14:30 ]
Kluczowe pytanie, które już zadał wojteks, to ile stropów dzieli Cię od tej piwnicy? Bo jeżeli zbyt wiele, to ciemno to widzę.Dlugopis pisze:chciałbym podzielić łącze internetowe bezprzewodowo , z komputerem który mam obecnie w piwnicy
Dlaczego?Dlugopis pisze:nie mogę do tego użyć skrętki
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Piwnice mam tuż pod pokojem , Wyprowadzenie anteny za okno jest w sumie możliwe ale wolałbym tego uniknąć.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Czemu chcesz siedzieć w piwnicy ? Jeśli strop nie jest zbyt gruby to sygnał wifi z routera powinien się przebić.Dlugopis pisze:Piwnice mam tuż pod pokojem
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Modem kablowy jest podłączony skrętką do karty ethernetowej w PC?Dlugopis pisze:mam komputer w pokoju na którym jest internet z kablówki