Limit

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Fabian 2
Użytkownik forum

Limit

Post autor: Fabian 2 »

Ja mam takie coś że pewnego dnia przyszedł sms że zostało mi nie pamiętam ale np. 459 mb do wykorzystania limitu nic nie ściągałem na drugi dzień przychodzi sms "limit wyczerpany" ,dobra czekam miesiąc aż mi od nowa odblokują a za 5 dni po odblokowaniu przysyłają mi znowu że mi zablokowali i znowu net chodzi powoli czekam miecha aż odblokują, odblokowali za 5 dni znowu to samo i tak w kółko :( nie wiem ktoś mi się podpina czy co?? co robić poradźcie coś. A jeszcze o to chodzi że ściągne tylko pare nutek to wiadomo nie możliwe żebym wykorzystał limit paroma nutkami. Błagam pomocy!!
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Re: Limit

Post autor: czerwon »

Po pierwsze ustaw nazwe uzytkownika i haslo w modemie (do logowania sie).
Po drugie jak uzywasz wifi to koniecznie ustaw haslo, bo ktos sie moze pod ciebie podpinac i sciagac na twoje konto.
Posprawdzaj tez czy jakas aplikacja ci sie nie laczy z netem bez twojej wiedzy. No to tyle co moge poradzic.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Limit mozna w kilka godzin wyczerpać przeglądając www, filmiki i ściągając/wysyłając (p2p) muzykę/filmy.
Nie pomagam na PW!
Fabian 2
Użytkownik forum

Po pierwsze ustaw nazwe uzytkownika i haslo w modemie (do logowania sie).
Po drugie jak uzywasz wifi to koniecznie ustaw haslo, bo ktos sie moze pod ciebie podpinac i sciagac na twoje konto.
Posprawdzaj tez czy jakas aplikacja ci sie nie laczy z netem bez twojej wiedzy. No to tyle co moge poradzic.
Powiedzie jak to zrobić???

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-01-21, 17:27 ]
Na forum cytujemy w ten sposob http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341
Ostatnio zmieniony 2010-01-21, 17:26 przez Fabian 2, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Post autor: czerwon »

Fabian 2 pisze:Powiedzie jak to zrobić???
Moge ci pomoc jedynie jesli masz modem firmy axesstel MV410R (poniewaz taki posiadam). W innych modemach podejrzewam, ze bedzie podobnie.

Ustawianie hasla do modemu:
- w pasku adresu wpisz: http://192.168.0.1/ i sie zaloguj (nazwa: admin haslo: admin)
- przejdz do zakladki System Settings i w polu Set Password ustaw swoje haslo (old password: admin, new password: twoje nowe haslo, repeat new password: powtorz nowe haslo), kliknij change, ok i zrestartuj modem (przycisk restart)

Ustawianie hasla do laczenia sie przez wifi:
- wejdz w zakladke Wirless Settings i ustaw:
*Name (SSID): (nazwa sieci)
*Channel: (zapewne ile komputerow moze sie laczyc przez wifi z modemem w tym samym czasie, jesli sie myle to prosze mnie poprawic) Ja mam tu ustawione na 1, poniewaz mam tylko 1 komputer z wifi
*Mode ustaw na g and b
*Wybierz tryb szyfrowania WPA-PSK lub WEP. Ja uzywam WPA-PSK i nie zauwazylem aby ktos sie do mnie wlamal.
*Passphrase: haslo, po ktorego wpisaniu polaczysz sie z siecia
*Key Lifetime: nie mam pojecia co to jest, ale mam to ustawione na 100 i dziala :-)
- nacisnij przycisk apply
- w zakladce System Settings zrestartuj modem

Polecam tez zapoznac sie z Instrukcja Uzytkownika, ktora dostales z modemem.
Fabian 2
Użytkownik forum

dzięki zrobiłem tak jak napisałeś. a są jakieś programy które wykrywają czy ktos mi sie podpina??? jesli tak zapodajcie link z tym programem.

[ Dodano: 2010-01-21, 16:01 ]
i jeszcze czy da się jakoś sprawdzać ile mi jeszcze limitu zostało??? i jak sprawdzić czy jakieś aplikacje mi sie nie lacza z netem bez mojej wiedzy??

[ Dodano: 2010-01-22, 15:06 ]
????
ODPOWIEDZ