Videosender czy cos w tym rodzaju - jak to zrobic?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Videosender czy cos w tym rodzaju - jak to zrobic?
Witam Forumowiczow.
Planuje instalacje anteny SAT telewizji N. Zeby nie wisialy kable chcialbym na strychu gdzie zostanie doprowadzony kabel od konwertera zainstalowac nadajnik 2,4GHz a odbiornik podlaczyc do gniazdka IN w dekoderze. Pomysl ten pozwolilby uniknac wiercenia i prowadzenia kabla ze strychu do dekodera na dole w pokoju.
Czy ktos z Panstwa moglby zweryfikowac moj pomysl? Jezeli pozytywnie, moze uzyskalbym rowniez podpowiedz jaki sprzet mam zakupic do bezprzewodowego przesylu sygnalu.
Z gory dziekuje za podpowiedz.
Pozdrawiam.
Planuje instalacje anteny SAT telewizji N. Zeby nie wisialy kable chcialbym na strychu gdzie zostanie doprowadzony kabel od konwertera zainstalowac nadajnik 2,4GHz a odbiornik podlaczyc do gniazdka IN w dekoderze. Pomysl ten pozwolilby uniknac wiercenia i prowadzenia kabla ze strychu do dekodera na dole w pokoju.
Czy ktos z Panstwa moglby zweryfikowac moj pomysl? Jezeli pozytywnie, moze uzyskalbym rowniez podpowiedz jaki sprzet mam zakupic do bezprzewodowego przesylu sygnalu.
Z gory dziekuje za podpowiedz.
Pozdrawiam.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Videosender czy cos w tym rodzaju - jak to zrobic?
Ja zastanowiłbym się jednak nad zakupem videosendera. Takie urządzenie potrafi nieźle zakłócić łączność wifi, szczególnie jeśli jest to jedno z tych tańszych.
-
- Użytkownik forum
Nie jestem zainteresowany jakas tandeta. Jezeli realizacja mojego pomyslu jest mozliwa to mam na mysli nadajnik i odbiornik w pasmie 2,4GHz dobrej firmy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie ma takich nadajników. Do dekodera n powinno iść 2 kable od konwertera a przynajmniej 1. Kablem tym zasilany jest konwerter a częstotliwość sygnału w tym kablu jest rzędu 1000MHz (1GHz) więc o tym pomyśle zapomnij.adam665 pisze:kabel od konwertera zainstalowac nadajnik 2,4GHz a odbiornik podlaczyc do gniazdka IN w dekoderze.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Bardzo dziekuje wreszcie za merytoryczna wypowiedz.
Lubie Forumowiczow, ktorzy zabieraja glos kiedy maja cos konkretnego do powiedzenia.
Pozdrawiam serdecznie.
Lubie Forumowiczow, ktorzy zabieraja glos kiedy maja cos konkretnego do powiedzenia.
Pozdrawiam serdecznie.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Problem nie dotyczy internetu zatem przenoszę do kącika technicznego z INTERNET KOMÓRKOWY (GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.