Videosender czy cos w tym rodzaju - jak to zrobic?

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adam665
Użytkownik forum

Videosender czy cos w tym rodzaju - jak to zrobic?

Post autor: adam665 »

Witam Forumowiczow.
Planuje instalacje anteny SAT telewizji N. Zeby nie wisialy kable chcialbym na strychu gdzie zostanie doprowadzony kabel od konwertera zainstalowac nadajnik 2,4GHz a odbiornik podlaczyc do gniazdka IN w dekoderze. Pomysl ten pozwolilby uniknac wiercenia i prowadzenia kabla ze strychu do dekodera na dole w pokoju.
Czy ktos z Panstwa moglby zweryfikowac moj pomysl? Jezeli pozytywnie, moze uzyskalbym rowniez podpowiedz jaki sprzet mam zakupic do bezprzewodowego przesylu sygnalu.
Z gory dziekuje za podpowiedz.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: Videosender czy cos w tym rodzaju - jak to zrobic?

Post autor: Blido »

Ja zastanowiłbym się jednak nad zakupem videosendera. Takie urządzenie potrafi nieźle zakłócić łączność wifi, szczególnie jeśli jest to jedno z tych tańszych.
adam665
Użytkownik forum

Nie jestem zainteresowany jakas tandeta. Jezeli realizacja mojego pomyslu jest mozliwa to mam na mysli nadajnik i odbiornik w pasmie 2,4GHz dobrej firmy.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

adam665 pisze:kabel od konwertera zainstalowac nadajnik 2,4GHz a odbiornik podlaczyc do gniazdka IN w dekoderze.
Nie ma takich nadajników. Do dekodera n powinno iść 2 kable od konwertera a przynajmniej 1. Kablem tym zasilany jest konwerter a częstotliwość sygnału w tym kablu jest rzędu 1000MHz (1GHz) więc o tym pomyśle zapomnij.
Nie pomagam na PW!
adam665
Użytkownik forum

Bardzo dziekuje wreszcie za merytoryczna wypowiedz.
Lubie Forumowiczow, ktorzy zabieraja glos kiedy maja cos konkretnego do powiedzenia.
Pozdrawiam serdecznie.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Problem nie dotyczy internetu zatem przenoszę do kącika technicznego z INTERNET KOMÓRKOWY (GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ