Maszynka do golenia - jaka?

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Maszynka do golenia - jaka?

Post autor: zDaleKi »

Panowie (bo do Panów raczej to pytanie), mam do Was pytanie i liczę na Wasze doświadczenie w tej sprawie. ;)
Stoję przed dylematem zakupu nowej golarki. Stara niestety już dogorywa (akumulator po chyba 8 latach trzyma za krótko – i tak dużo już wytrzymał, a do tego nóż się stępił, siatka-folia pogięła a nowych kupić nie można i pewnie byłoby to nieopłacalne).

Co polecacie? Jakie firmy i jakie rozwiązania?
Czy ktoś z Was ma np. doświadczenie i porównanie np. Philipsów z okrągłymi nożami do Brauna z tymi foliami? Ja miałem tylko foliowe i nie wiem jaka jest różnica (na plus lub minus) w Philipsie. Czy w tych okrągłych wystarczy 3 noże po jednej warstwie? Czy może 3 noży po 3 warstwy są o wiele lepsze ale aż na tyle, żeby było warto dopłacić (bo różnica w cenie jest kolosalna) - chodzi oczywiście o jakość golenia.

Jak długo takimi nożami można się golić bez wymiany? Bo w Philipsie cena za nowe ostrza 200zł odstrasza.

Dodam, że interesuje mnie akumulatorowa (chyba teraz wszystkie już takie są), bo zawsze takich używałem i jest to dla mnie wygodne niż być podłączonym cały czas do prądu ;)

Czekam na głosy.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
corleone878787
Użytkownik forum

Re: Maszynka do golenia - jaka?

Post autor: corleone878787 »

Mogę powiedzieć tyle, że brat pracuje w serwisie napraw elektroniki i sprzętu AGD i doradził mi brauna siatkową tak jak piszesz, albo fachowo foliową bo ta siatka to folia. Powiedział, że takie są w serwisie najmniej spotykane bo najmniej się psują, taką też kupiłem z potrójnym systemem tnącym + trymer i nie mam z nią żadnych problemów. Poza tym teraz większość golarek jest akumulatorowych, ale mimo wszystko lepiej tną pod prądem zmiennym.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Maszynka do golenia - jaka?

Post autor: zDaleKi »

corleone878787 pisze:Powiedział, że takie są w serwisie najmniej spotykane bo najmniej się psują
Cena informacja. :ok:

A jak jest z jakością golenia? Które lepiej golą?
I jak jest z długością/czasem po jakim tępią się noże w folii i w tym rozwiązaniu używanym przez np. Philipsa?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ