Orange Freedom Pro pdołączenie lapka problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange Freedom Pro pdołączenie lapka problem
Witam , szukałem dużo na internecie , ale nie mogłem znalezc potrzebnych mi informacji , otóz mam taki problem mam internet z orange freedom na kompyterze stacjonarnym (Vista) od około kilku dni próbuje go "rozdzielić" na laptopa (Xp) Dell inspiration 6400 , do łączenia się z internewtem używam routera MV400, laptop ma wgrany ang jezyk próbowałem wgrac polski ale nie wiem czemu nic nie pisze po polsku , mógłby ktoś mi wyjasnic , wytłumaczyc co robię nie tak ?? moze mi czegoś brakuje tzsn jakiegoś urzadzenia ? dziękuje za odpowiedzi bo uwierzcie mi juz kilka dni się z tym męcze prosze pomocy , żeby nie było szukałem na forum pozdrawiam Krzysiek.
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Re: Orange Freedom Pro pdołączenie lapka problem
A czytales instrukcje uzytkownika, ktora masz dolaczona do modemu? Jesli nie to ja przeczytaj - jest tam wszystko napisane. Jesli tak to napisz z czym jest dokladnie problem.krzychu2x pisze:Witam , szukałem dużo na internecie , ale nie mogłem znalezc potrzebnych mi informacji , otóz mam taki problem mam internet z orange freedom na kompyterze stacjonarnym (Vista) od około kilku dni próbuje go "rozdzielić" na laptopa (Xp) Dell inspiration 6400 , do łączenia się z internewtem używam routera MV400, laptop ma wgrany ang jezyk próbowałem wgrac polski ale nie wiem czemu nic nie pisze po polsku , mógłby ktoś mi wyjasnic , wytłumaczyc co robię nie tak ?? moze mi czegoś brakuje tzsn jakiegoś urzadzenia ? dziękuje za odpowiedzi bo uwierzcie mi juz kilka dni się z tym męcze prosze pomocy , żeby nie było szukałem na forum pozdrawiam Krzysiek.
-
- Początkujący użytkownik forum
pisałem , że męcze się z tym kilka dni ;] tak więc czytałem wchodzę na połączenia sieciowe próbuje się jakoś połączyć i nic ;/ w ogóle nie wiem od czego zacząc wszystko jest po angielsku i dlatego mógłby ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak zrobić to od nowa ściągnelem nowe sterwoniki ze strony della może tgo pomoże..
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Najprosciej:
Zaloguj sie do modemu: http://192.168.0.1/
Wejdz w zakladke Wirless Settings i utworz nazwe sieci (SSID), wybierz tryb szyfrowania najlepiej WPA-PSK, i wpisz haslo, nacisnij apply, w zakladce System Settings zrestartuj modem.
Na pulpicie laptopa w prawym dolnym rogu poszukaj takiego monitorka i kliknij lewym przysciskiem myszki i wybierz polacz lub rozlacz z siecia (connect or disconnect) i tam w okienku powinna pojawic sie twoja siec kliknij na nia polacz wpisz haslo do sieci i gotowe. Jak by cos bylo zle to pisz.
Zaloguj sie do modemu: http://192.168.0.1/
Wejdz w zakladke Wirless Settings i utworz nazwe sieci (SSID), wybierz tryb szyfrowania najlepiej WPA-PSK, i wpisz haslo, nacisnij apply, w zakladce System Settings zrestartuj modem.
Na pulpicie laptopa w prawym dolnym rogu poszukaj takiego monitorka i kliknij lewym przysciskiem myszki i wybierz polacz lub rozlacz z siecia (connect or disconnect) i tam w okienku powinna pojawic sie twoja siec kliknij na nia polacz wpisz haslo do sieci i gotowe. Jak by cos bylo zle to pisz.