problem z option globetrotter 3G+

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
charliefrown
Początkujący użytkownik forum

problem z option globetrotter 3G+

Post autor: charliefrown »

witam, po prawie roku bezproblemowego uzywania wczoraj modem odmowil posluszenstwa. objawy nastepujace: dlugo czeka sie na ustanowienie polaczenia, ktore jednak nie nastepuje. Czasami pojawia sie opcja redial, towarzyszy temu jednoczesne migotanie diody niebieskiej i fioletowej. To samo na dwoch roznych komputerach, karta Play dziala poprawnie przy wykorzystaniu modemu w telefonie. Prosilbym o sugestie
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: problem z option globetrotter 3G+

Post autor: krystianb »

charliefrown pisze:towarzyszy temu jednoczesne migotanie diody niebieskiej i fioletowej
To już jest chyba dogorywanie modemu. Ja miałem czasem takie objawy podczas połączenia, zaczynały sobie obie diodki prawie że świecić razem, jak stroboskop. Jeszcze bym próbował przeflashować modem, jak nic nie da to się trzeba się na zakupy wybrać.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

charliefrown, a widać jakiś diagnostic port? Czy modem wywaliło z systemu? Jak jest ten port to może uda się uratować ten modem.
Tylko krystianb musiałby pomóc bo ma taki sam. ;)
charliefrown
Początkujący użytkownik forum

Post autor: charliefrown »

dziekuje za odpowiedz, modem jest jeszcze widziany w systemie (device working properly) we wlasciwosciach windowsa i system reaguje na wlozenie/wyciagniecie karty pokazujac modem w urzadzeniach pcmcia z prawej strony paska zadan.

aktualizacja: przed chwila jak gdyby nigdy nic modem "wyzdrowial" i wyciaga tyle co dala mu fabryka (i play), mimo, ze wczesniej testowalem go kilkadziesiat razy bez powodzenia. No coz, swoja droga bedzie trzeba zaopatrzyc sie w jakis zapasowy, skoro to takie ostatnie podrygi.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

To jak już działa to ok. :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

charliefrown pisze:mimo, ze wczesniej testowalem go kilkadziesiat razy bez powodzenia. No coz, swoja droga bedzie trzeba zaopatrzyc sie w jakis zapasowy, skoro to takie ostatnie podrygi.
Czasem tttm ma humora przez jakiś czas a potem przez kolejne pół roku działa dobrze. Co prawda mój ma tylko do wyciągnięcia z portu, miał parę ataków, ale ostatnio już bardzo rzadko.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ