Vista - odzyskanie danych
Moderator: Moderatorzy
- sus
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Vista - odzyskanie danych
Wlasnie wgralem z plyty recovery system Vista do mojego lapka. Mialem dwie partycje przed wgrywaniem, cos kliknąłem nie tak, poniewaz teraz jest tylko jedna partycja (caly rozmiar dysku). Czy jest mozliwosc odzyskania danych z poprzedniej partycji? Nic nie bylo wgrywane, jest czysty system. Za pomoc bede wdzieczny.
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-02-06, 13:14 ]
Poprawa pisowni.
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-02-06, 13:14 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2010-02-08, 13:24 przez sus, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Vista - odzyskanie danych
Możesz próbować jakimś programem do odzyskiwania danych, jednak wątpię czy się uda coś odzyskać (jeśli już to jakieś kawałki plików.)
"Kiedy ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca."
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
- DoMiNo
- Stały użytkownik forum
Większość pewnie da się odzyskać, jeśli nie zostało nadpisane. Na hirenie znajdziesz program GetDataBack NTFS. Nim zawsze wszystko mogłem odzyskać.
Tak mawiała moja nauczycielka z biologii
[ Dodano: 2010-02-06, 13:26 ]
Nie jestem za szerzeniem piractwa ale czemu musiałem rozstrzelić słowo hiren żeby mi go automat nie wymoderował? Sugestia to nie piracenie
[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-02-06, 15:14 ]
Też nie jesteśmy za szerzeniem piractwa. Nazwa ta jest cenzurowana, ponieważ na tej płytce znajduje się między innymi nielegalne oprogramowanie. Program, który poleciłeś jest zdaje się płatny, więc na w/w płycie zapewne także jest spiracony. (Chociaż pewien nie jestem) Proszę także, nie używać takiego słownictwa na forum, nawet wykropkowanego.
Nie da to się tylko parasola w (cenzura) otworzyć.grzechu pisze:wątpię czy się uda coś odzyskać

[ Dodano: 2010-02-06, 13:26 ]
Nie jestem za szerzeniem piractwa ale czemu musiałem rozstrzelić słowo hiren żeby mi go automat nie wymoderował? Sugestia to nie piracenie

[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-02-06, 15:14 ]
Też nie jesteśmy za szerzeniem piractwa. Nazwa ta jest cenzurowana, ponieważ na tej płytce znajduje się między innymi nielegalne oprogramowanie. Program, który poleciłeś jest zdaje się płatny, więc na w/w płycie zapewne także jest spiracony. (Chociaż pewien nie jestem) Proszę także, nie używać takiego słownictwa na forum, nawet wykropkowanego.
Ostatnio zmieniony 2010-02-06, 15:12 przez DoMiNo, łącznie zmieniany 1 raz.
- sus
- Specjalista bezprzewodowy-junior
- DoMiNo
- Stały użytkownik forum
Napiszę ci w poniedziałek bo teraz nie mam tego przy sobie. Dysk musi wykryć 

- DoMiNo
- Stały użytkownik forum
odzyskiwanie danych GetDataBack
A więc po kolei.
1. Uruchamiasz program
Sugeruję, żebyś nie odzyskiwał danych z dysku na którym pracujesz, lepiej go wykręć i podłącz do innego kompa
Możesz zostawić zaznaczone wszystkie dyski, łącznie z flopami - i tak wykryje ci to co ma wykryć
2. W tym kroku zaznaczasz dysk z którego mają być odzyskane dane (u mnie to akurat dysk systemowy, ale robiłem to tylko w celach pokazowych.
3. Tutaj możesz zaznaczyć zakres dysku który chcesz przeskanować - najlepiej przeskanuj całość. No i zaczyna się skanowanie. W zależności od rozmiarów dysku: od kilkudziesięciu minut do kilku godzin. Czuli dużo cierpliwości i kawy... albo piwa, co kto woli
4. Tu po postu klikasz Next
5. No i tutaj masz już pełne drzewo odzyskanych danych. Klikasz po prostu na katalogi które chcesz odzyskać, a następnie klikasz Copy i kopiujesz w bezpieczne miejsce - nie na dysk z którego dane odzyskujesz
To by było na tyle. Do dzieła i powodzenia.
Do modów: możecie podkleić instrukcję w bardziej rzucające się w oczy miejsce - może się komuś przyda, co prawda to nie do końca zgodne z główną tematyką forum, ale kto wie
1. Uruchamiasz program
Sugeruję, żebyś nie odzyskiwał danych z dysku na którym pracujesz, lepiej go wykręć i podłącz do innego kompa
Możesz zostawić zaznaczone wszystkie dyski, łącznie z flopami - i tak wykryje ci to co ma wykryć

2. W tym kroku zaznaczasz dysk z którego mają być odzyskane dane (u mnie to akurat dysk systemowy, ale robiłem to tylko w celach pokazowych.

3. Tutaj możesz zaznaczyć zakres dysku który chcesz przeskanować - najlepiej przeskanuj całość. No i zaczyna się skanowanie. W zależności od rozmiarów dysku: od kilkudziesięciu minut do kilku godzin. Czuli dużo cierpliwości i kawy... albo piwa, co kto woli

4. Tu po postu klikasz Next

5. No i tutaj masz już pełne drzewo odzyskanych danych. Klikasz po prostu na katalogi które chcesz odzyskać, a następnie klikasz Copy i kopiujesz w bezpieczne miejsce - nie na dysk z którego dane odzyskujesz

To by było na tyle. Do dzieła i powodzenia.

Do modów: możecie podkleić instrukcję w bardziej rzucające się w oczy miejsce - może się komuś przyda, co prawda to nie do końca zgodne z główną tematyką forum, ale kto wie