Lenovo SL500 i modem Ericsson f3507g - problem

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Loir
Początkujący użytkownik forum

Lenovo SL500 i modem Ericsson f3507g - problem

Post autor: Loir »

Witam,

problem przedstawia się następująco: kupiłam niedawno laptopa Lenovo SL500 z wbudowanym modemem HSDPA Ericsson f3507g. Używam do łączenia z netem iPlusa i programu Access Connection dostarczonego przez Lenovo. W zamyśle miało to wyglądać w ten sposób, że podpisując umowę z Plusem nie chciałam brać nowego modemu, tylko kupić lapa z wbudowanym (ewentualnie kupić jakiś modem pod usb). I tu zaczęły się schody. Sygnał na poziomie 80-90%, a połączenie z internetem regularnie się rwie. Nie jest to kwestia iPlusa, bo na poprzednim laptopie z modemem pod PCMCIA wszystko bylo ok. Obstawiam albo problem z softem (przy probie utworzenia Dial-upa wywala mi błąd 633 lub 734)lub samym modemem :( Będę wdzięczna za wszelką pomoc.

Mały update: kwerenda modemu wyszła prawidłowo.
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Lenovo SL500 i modem Ericsson f3507g - problem

Post autor: paweliplus »

Należało by sprawdzić , czy problem występuje przy modemie pod USB , obojętnie jakim . Być może to wina tego wbudowanego modemu , spróbuj może wgrać nowy soft jeżeli istnieje taka możliwość
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
Awatar użytkownika
DoMiNo
Stały użytkownik forum

Post autor: DoMiNo »

Zadzwoń do Blasca. To najlepszy autoryzowany serwis Lenovo. Kompetentni ludzie, powinni pomóc http://www.blasc.pl/?sec=show_page&id=6215
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

DoMiNo pisze:To najlepszy autoryzowany serwis Lenovo.
Hehe, niekoniecznie "najlepszy" ;) Chociaż może ostatnio się poprawił, nie wiem. Kiedyś leciały na niego gromy niezadowolonych rzeszy.
ODPOWIEDZ