Czy modem Anty Data ADU635WA zlicza na bieżąco transfer ?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
proteka
Stały użytkownik forum

Czy modem Anty Data ADU635WA zlicza na bieżąco transfer ?

Post autor: proteka »

Obecnie mam modem Novatel Merlin XU870 i niedługo kończy mi się umowa z orange. Teraz oprogramowanie dołączone zlicza mi na bieżąco transfer danych i wiem ciągle ile wykorzystałem w danym miesiącu. Niedługo zamierzam się przesiąść na modem Anty Data ADU 635 WA, czy jego przypadku także oprogramowanie dołączone przez Orange umożliwia dokładne śledzenie transferu danych. Jest to pytanie dla użytkowników tego modemu, proszę o odpowiedź. Pytam bo kiedy 2 lata temu przesiadłem się na Vistę, to takie programy jak NetMeter nie chodziły dobrze, nie wiem jak jest teraz?
marens
Guru bezprzewodowy

Re: Czy modem Anty Data ADU635WA zlicza na bieżąco transfer ?

Post autor: marens »

proteka pisze:Pytam bo kiedy 2 lata temu przesiadłem się na Vistę, to takie programy jak NetMeter nie chodziły dobrze, nie wiem jak jest teraz?
Programy działają dobrze.
Dodam, że bieżące użycie transferu możesz sprawdzić w Orange Online z zakładce stan konta i pakietów
proteka
Stały użytkownik forum

Dalej podtyrzymuję pytanie czy oprogramowanie dołączone przez Orange do modemu AntyData ADU635 WA umożliwia na bieżąco zliczanie transferu. Co do wypowiedzi powyżej, to właśnie przed chwilą wszedłem do orange on line i sprawdziłem aktualny stan transferu i jest to liczba całkowicie niewiarygodna (tak jakby wzięta z sufitu), mój licznik wskazuje od początku okresu rozliczeniowego inną liczbę i ona jest wiarygodna, bo zawsze jak orange przysyła mi fakturę, to stan transferu z faktury zgadza się z licznikiem transferu, który mam w laptopie.
Awatar użytkownika
czarenty6587
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: czarenty6587 »

Oprogramowanie Wireless Net nie wskazuje pomiaru danych
Orange Free Optimum + ADU 635WA + Antena CDMA 450 Mhz DIPOL = DL: 2.79 Mbps, UL: 0.65 Mbps = http://www.speedtest.net/result/744529927.png
proteka
Stały użytkownik forum

Dziękuję za odpowiedź.
ODPOWIEDZ