SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Mam taki problem, bo szukam już od jakiegoś czasu na necie opcji żeby w Orange Free wziąść router Axess Tel'a (załączony na obrazku)
z Limitem danych 7gb.
Problem leży w tym, że kumpel mi mówił że jak zakładał to w salonie powiedzieli mu że ten modem jest tylko w ofercie 3GB limitu.
Zależy mi bardzo na tym modemie, bo teraz w iplusie mam pingi rzędu ~1300 a na tym routerze kumpel co mieszka obok ma 70-120.
Więc stawiam pytanie... czy można wziąść ten router Axess Tel'a MV410R z limitem danych 7 gb.
Jak dorwiesz sam router i włożysz kartę dualną (czyli w taryfie od Optimum w górę) to będzie działać.
Po prostu ten router jest w Orange tylko w ofercie Orange Freedom PRO. Zdarzają się te routery na allegro.
Bo mi zależy na nim, bo kumpel też go ma tylko z limitem danych 3gb i tez bezprzewodowo.
Jutro mam zamiar jechac do salonu... i moze z gościem da się jakoś załątwić żeby był z limitem 7GB
A co myślicie o modemie Any Data ADU-635WA ??? wie ktoś może jakie pingi koło Lublina ? dokładnie Tarnawa Duża...
Kumplowi łapie na Axess Telu CDMA i ma pingi od 100 do 130
sk00ti pisze:i moze z gościem da się jakoś załątwić żeby był z limitem 7GB
Nie da się. Chyba, że kupisz sam router bez aktywacji i weźmiesz potem Optimum bez modemu na rok ze zniżką 25%.
Sam router w Orange chyba coś koło 800zł. Nie wiem czy się sam wziąć.
[ Dodano: 2010-02-16, 23:27 ]
sk00ti pisze:A co myślicie o modemie Any Data ADU-635WA
To samo będzie bo to ta sama technologia z tym, że modem jest na USB do jednego kompa. Do tego w tym modemu masz GSM/HSDPA/CDMA. Taka hybryda all in one.
A teraz ja opowiem swoją historię........
Przez 4 miechy czekałem aż TPSA "dostosuje centralę" do przyjęcia nowych klientów na Neostradę. Tak na prade chodziło o to że czekałem aż ktoś rozwiąże umowę, lub jej nie przedłuży.
Nie doczekałem się. 18 grudnia 2009 zadzwonił pracownik Orange i zaproponował właśnie Orange free Optimum 7GB za 49zł/mies na 3 latka na Axesstelu. I tak właśnie mam. Od 29 grudnia2009. Nie wiem jak to było zorganizowane w sumie, ale mi takie rozwiązanie pasuje. Co prawda walczę z niestabilnym łączem ale niedługo zainwestuję w antenkę i będzie raczej dobrze.
Albo jestem w czepku urodzony, albo sam już nie wiem co.............
Ostatnio zmieniony 2010-02-16, 23:42 przez brtk89, łącznie zmieniany 1 raz.
AMD Sempron(tm) 2500+ 1,75 GHz; 1GB RAM
lub
Intel Core i3-330M; ATI HD 5650; 4GB RAM
Nie wiem, czy mi się należy, bo sam nie rozumiem w jaki sposób mam takie łącze na takich zasadach. Wiem że ten pracownik Orange na pewno dostał swoją prowizję. Mówił coś o tej ofercie że jest przynajmniej do końca grudnia....... Ale czy nadal to funkcjonuje?????
Tzn. Czy nadal można dostać taki net na takich warunkach.........
Umowa na 3 lata
Modem kosztował 160 zł z aktywacją, czy coś takiego
Jak gadam głupoty z tą aktywacją, to niech nie ktoś poprawi.
Aha, pamiętam jeszcze że proponował że modem będzie .... Chyba za złotówkę, jak równocześnie weźmie się zeta-fona na 2/3lata.
lub
Dodam, że do najbliższej stacji bazowej CDMA Orange, masz ~10 km, znajduje się ona w miejscowości Giełczew. A więc spokojnie możesz brać internet CDMA, od tego operatora.
brtk89 pisze:Nie wiem, czy mi się należy, bo sam nie rozumiem w jaki sposób mam takie łącze na takich zasadach. Wiem że ten pracownik Orange na pewno dostał swoją prowizję. Mówił coś o tej ofercie że jest przynajmniej do końca grudnia....... Ale czy nadal to funkcjonuje?????
Tzn. Czy nadal można dostać taki net na takich warunkach.........
Umowa na 3 lata
Modem kosztował 160 zł z aktywacją, czy coś takiego
Jak gadam głupoty z tą aktywacją, to niech nie ktoś poprawi.
Aha, pamiętam jeszcze że proponował że modem będzie .... Chyba za złotówkę, jak równocześnie weźmie się zeta-fona na 2/3lata.
Założę się, że za 2-3 lata będziesz sobie "pluł w brodę", że dałeś się namówić na taka ofertę. Na mój gust to taka oferta za te 2-3 lata będzie po prostu co najmniej żałosna.
Zapytaj sprzedawcy, może da radę wziąć OF z Axesstel'em MV410 Kiedyś ktoś na forum mówił, że nie mieli w salonie AnyDaty ADU-635WA, to dali mu Axesstela MV 410, ale ile w tym jest prawdy, to nie wiem.
alias pisze:Założę się, że za 2-3 lata będziesz sobie "pluł w brodę", że dałeś się namówić na taka ofertę. Na mój gust to taka oferta za te 2-3 lata będzie po prostu co najmniej żałosna.
Wcale nie wykluczam takiej możliwości, ale ja nie jestem wymagającym użytkownikiem.
Jak będę chciał coś ściągnąć, to zgłoszę się do kolegi, który w trakcie sesji ma 6Mb/s bez limitów. w Końcu taka jest siła kabla. Ma neta w Toya= to taka telewizja na terenie łodzi.
lub