okombinowalem sie caly dzien i nic.

Mamy w domu Nanostation, ktore polaczone jest kablem z laptopem. Wszystko dziala super, ale mamy tez router, ktory chcemy podlaczyc, by mozna bylo korzystac z bezprzewodowego Internetu w calym domu. No i tu zaczynaja sie schody, bo kombinuje na wszelkie mozliwe sposoby skonfigurowac ten router i nic nie pomaga.
Czasami udaje sie odpalic neta po kablu, czasami tez dziala bezprzewodowo, ale po ponownym uruchomieniu komputera netu juz nie ma.

Nanostation skonfigurowane jest nastepujaco:
WAN - statyczny IP, otrzymany od dostawcy. MAC z Nano dostarczony adminowi, gdyz taki jest wymog.
LAN - DHCP wlaczone, pula adresow 192.168.100.1-192.168.100.10, IP Nanostation to 192.168.100.1, NAT wlaczone.
Network mode - router
Wireless mode - station
Posiadam router firmy Sparklan, model WRTR-141. Ustawiam tryb WISP (mam do wyboru jeszcze Getaway i Bridge). W konfiguracji WAN wprowadzam te same dane co z Nanostation, czyli statyczny IP i DNSy.
Dodatkowo, w jednej z zakladek moge wybrac miedzy AP, Client, WDS itd.
Mam tu wybrac Client czy AP? Gdy jest Client, to na laptopie karta bezprzewodowa nie wykrywa sieci. Gdy ustawie AP to siec jest widziana.
Czy w opcjach LAN na routerze mam wlaczyc DHCP client, serwer czy w ogole wylaczyc?
Doradzcie, co moge robic zle...
Pozdrawiam.