Kiedy skończy się wreszcie złodziejstwo TP SA?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Kiedy skończy się wreszcie złodziejstwo TP SA?
Hehe - rodzi się polski Micro$hit.....oni by doili nawet byka ważne że kasa leci.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
- baxxxio
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zlodziejstwo ?
Netia korzysta z zagrywek w stylu TELE2 i dzwoni mamiac klietow, nie mowiac ze dzwonia z netii tylko z firmy telekomunikacyjnej(zeby sie kojarzylo z tpsa).
GTC Energis. netia i inni mieli miec super oferty ktore pograza neostrade i co ?
I nic, kupuja w dobrych cenach sprzedaja z zyskiem nie dla kienta tylko dla siebie
Alias wyobraz sobie sytuacje ze masz jedyny hotel w miasteczku wiec jestes monopolista
Ale ja jako ze tez chce swiadczyc uslugi hotelarskie wynajmuje od ciebie pokojne po cenach hurtowych(zarabiasz sporo mniej), remontami w hotelu zajumujesz sie ty
A ja tylko jak pijawka podnajmuje od ciebie bo jestes monopolista
Ja jestem przeciwnikiem monopolu, ale nie przesadzajmy w druga strone.
Netia korzysta z zagrywek w stylu TELE2 i dzwoni mamiac klietow, nie mowiac ze dzwonia z netii tylko z firmy telekomunikacyjnej(zeby sie kojarzylo z tpsa).
GTC Energis. netia i inni mieli miec super oferty ktore pograza neostrade i co ?
I nic, kupuja w dobrych cenach sprzedaja z zyskiem nie dla kienta tylko dla siebie

Alias wyobraz sobie sytuacje ze masz jedyny hotel w miasteczku wiec jestes monopolista

Ale ja jako ze tez chce swiadczyc uslugi hotelarskie wynajmuje od ciebie pokojne po cenach hurtowych(zarabiasz sporo mniej), remontami w hotelu zajumujesz sie ty

A ja tylko jak pijawka podnajmuje od ciebie bo jestes monopolista

Ja jestem przeciwnikiem monopolu, ale nie przesadzajmy w druga strone.
-
- Guru bezprzewodowy
-
Ja mam Netie i nie narzekam, jak miałem awarie to na 2 dzień po zgłoszeniu był monter i naprawił . Oferta jest dla mnie lepsze niż w TP : 45 zł tel - 128 min na stacjonarne ( Polska i Świat : USA , Australia itd.) lub 60 na komórki + 64 zł internet 2 Mb/s.
Ja wiem co to mieć telefon w TP codziennie przez 2 mieś. dzwonili z 19393 czy chce internet, a ja że nie . PCM-ke mi na Lini TP założyli i nie chcieli zdjąć . Jak nie zdjeli tak nie zdjeli a trzeba było załatwić inaczej te sprawę .
Ja wiem co to mieć telefon w TP codziennie przez 2 mieś. dzwonili z 19393 czy chce internet, a ja że nie . PCM-ke mi na Lini TP założyli i nie chcieli zdjąć . Jak nie zdjeli tak nie zdjeli a trzeba było załatwić inaczej te sprawę .
Ostatnio zmieniony 2010-02-24, 18:28 przez szmitz, łącznie zmieniany 1 raz.
Netia 2Mb/s. 
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks

-
- Mistrz bezprzewodowy
Drogo.szmitz pisze:+ 64 zł internet 2 Mb/s
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jedziecie równo po tej tepsie...a czas sobie zdać sprawę z tego,że gdyby nie kosztowna infrastruktura TP,to telefon stacjonarny byłby wielkim rarytasem,a internet via ADSL można by było spotkać co najwyżej w miastach pow.100k mieszkańców,jeśli w ogóle
Ciekawe,na czym ludzie by mieli te swoje BSA ...na sznurku od bielizny ? Albo co gorsza od snopowiązałki
Ta firma wniosła najwięcej do rozwoju Sieci w Polsce,i jest to fakt niezaprzeczalny.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Ciekawe,na czym ludzie by mieli te swoje BSA ...na sznurku od bielizny ? Albo co gorsza od snopowiązałki

Ta firma wniosła najwięcej do rozwoju Sieci w Polsce,i jest to fakt niezaprzeczalny.
-
adixm napisał/a:
Ale za to do Australii za free telefonuje telefonem .
Umowę mam z Sierpnia 2009 r.
Ja nie zmuszam kolego Patryk do zakupu Netii tylko wiem jakie w TP są problemy z przyłączeniem nowych ludzi do internetu ( Nie pisze o telefonie bo go miałem od bodajże 1997 r. - wszyscy płacili za budowę sieci TP a potem abonament był niski przez kilka lat . ) . Ja wiem ile $ i jak wygląda kładzenie nowych kabli w TP . TP płaci a inni za prawie darmo korzystają z ich infrastruktury . Wiesz ja w domu nie ma mam kokosów zanim zmieniłem na Netię kilka razy z mamą przeanalizowaliśmy oferty Orange itp. Takie jest Moje zdanie na ten temat .
Kod: Zaznacz cały
Drogo.
Umowę mam z Sierpnia 2009 r.
Ja nie zmuszam kolego Patryk do zakupu Netii tylko wiem jakie w TP są problemy z przyłączeniem nowych ludzi do internetu ( Nie pisze o telefonie bo go miałem od bodajże 1997 r. - wszyscy płacili za budowę sieci TP a potem abonament był niski przez kilka lat . ) . Ja wiem ile $ i jak wygląda kładzenie nowych kabli w TP . TP płaci a inni za prawie darmo korzystają z ich infrastruktury . Wiesz ja w domu nie ma mam kokosów zanim zmieniłem na Netię kilka razy z mamą przeanalizowaliśmy oferty Orange itp. Takie jest Moje zdanie na ten temat .
Netia 2Mb/s. 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem,czy zdajesz sobie sprawę,że z tego,co ludzie płacili na komitety telefonizacyjne dzisiaj została jedynie część kabli i drewniane słupy ?szmitz pisze:Nie pisze o telefonie bo go miałem od bodajże 1997 r. - wszyscy płacili za budowę sieci TP a potem abonament był niski przez kilka lat .
![:]](./images/smilies/splash.gif)
[ Dodano: 2010-02-24, 19:41 ]
A w Netii po kablach TP to problemów nie ma ?szmitz pisze:wiem jakie w TP są problemy z przyłączeniem nowych ludzi do internetu

Są - identyczne,bo to TP podłącza abonenta,a nie Netia czy inna pijawka BSA.
-
Coś słyszałem w TV i od rodziny . Wiesz ja mam 19 lat a co było w latach 80 tego to ja nie wiem . Ale pamiętam te czasy jak Babcia wyjechała do Australii w 1994 r. to dzwoniła do mojej Cioci do sklepu bo nikt na wsi nie miał telefonu . Zawsze się umówiliśmy kiedy mamy być w sklepie bo wtedy dzwoniła z Australii i gadaliśmy a Babcia płaciła za rozmowę 5 centów = 10 groszy . Nie pamiętam ceny impulsu w TP do Australii w 1995 r. ale na pewno ponad 4 zł/1 impuls ( bo taka jednostka kiedyś była ) Dodam ze mieszkam w okolicach Leszna ( WLKP ) a nie na wschodzie kraju bo tam do dzis nie ma jeszcze telefonów nawet stacjonarnych
.
Ile trwał 1 impuls w latach 90 ?? Jak jeszcze TP nie była Francuska

Ile trwał 1 impuls w latach 90 ?? Jak jeszcze TP nie była Francuska
Netia 2Mb/s. 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zawsze (tzn.odkąd ja pamiętam) 3 minuty w strefie i minutę poza strefą.Patryk pisze:Ile trwał 1 impuls w latach 90 ??
Mi w pamięć zapadła najbardziej rozmowa telefoniczna z budki (a raczej kabiny) na poczcie w Dźwirzynie k/Kołobrzegu chyba w 1990 r. - miałem wtedy 7 lat.
Dzwoniliśmy z mamą do domu (ok.650 km) - rozmowę trzeba najpierw było zamówić,odczekać swoją kolej i dopiero myk do kabiny...
Kod: Zaznacz cały
halo ! Tata ?
Mów głośniej,nie słyszę Cię !
Haaalo...słyszysz mnie ?
Dojechaliśmy szczęśliwie.
Co ? Słucham ?
D o j e cha li śmy
itd.
Dlatego mieliśmy takie ceny usług.
[ Dodano: 2010-02-24, 20:17 ]
Potem się całe wielopokoleniowe rodziny składały,żeby mieć Centertela w domu,coby móc na pogotowie zadzwonić,etc.szmitz pisze:Ale pamiętam te czasy jak Babcia wyjechała do Australii w 1994 r. to dzwoniła do mojej Cioci do sklepu bo nikt na wsi nie miał telefonu
I jeszcze nierzadko antenkę Yagi na 450 MHz,bo zasięg kiepściutki był.
-
Najlepsze było to że na poczcie w Lesznie ( kiedyś był urząd telekomunikacji i poczty potem to podzielili ) było trzeba w okienku się zapisać na godzinę jak były kolejki pamiętam że raz 1.5 godziny w dodatku czas rozmowy był liczony i tylko 5 minut i następny a kobieta z wózkiem miała pierwszeństwo i 15 minut , czekaliśmy aby zadzwonić do wuja do Poznania kiedy przyjadą do nas w odwiedziny to był cud jak pierwszy raz widziałem telefon w domu u wuja bo oni na ul.Hetmańskiej już telefony mieli w 1996 roku .
Wtedy były żetony (z symbolem : A , B )i jak raz mama mi dała słuchawkę do odłożenia do 20 żetonów wyleciało i za to dostałem w cukierni pączka .
A jak dzwoniło się do kogoś co pracował na kolei to się szło na stacje PKP i prosiło się o wewnętrzny numer i wydusili i 10 minut się gadało za darmo .
Jak byłem na wczasach w 1998 lub 99 r. to do Babci nie szło się dodzwonić bo mówili ze za kontynent to trzeba zamówić rozmowę 2 dni wcześniej - teraz mama mi podpowiedziała o tym zamówieniu rozmowy
O co chodziło z symbolem A , B na żetonie do automatu ulicznego ?? ( to były minuty czy miejscowe poł. lub międzymiastowe ??)
Wtedy były żetony (z symbolem : A , B )i jak raz mama mi dała słuchawkę do odłożenia do 20 żetonów wyleciało i za to dostałem w cukierni pączka .
A jak dzwoniło się do kogoś co pracował na kolei to się szło na stacje PKP i prosiło się o wewnętrzny numer i wydusili i 10 minut się gadało za darmo .
Jak byłem na wczasach w 1998 lub 99 r. to do Babci nie szło się dodzwonić bo mówili ze za kontynent to trzeba zamówić rozmowę 2 dni wcześniej - teraz mama mi podpowiedziała o tym zamówieniu rozmowy
O co chodziło z symbolem A , B na żetonie do automatu ulicznego ?? ( to były minuty czy miejscowe poł. lub międzymiastowe ??)
Netia 2Mb/s. 

- baxxxio
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zetony C tez byly 

-
A czym się różnił A , B lub C ??
ile kosztował 1 impuls ( na nowe PLN)??
- lokalnej
- międzymiastowej
ile kosztował 1 impuls ( na nowe PLN)??
- lokalnej
- międzymiastowej
Netia 2Mb/s. 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Któryś żeton kosztował 15 groszy a świetnie zastępowała go pięciogroszówkaszmitz pisze:A czym się różnił A , B lub C ??

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
A-jeden impuls, B-5, C-10 impulsów
A był na jedną rozmowę 3min lokalną, ceny nie pamiętam.
A był na jedną rozmowę 3min lokalną, ceny nie pamiętam.
Nie pomagam na PW!