[problem] witam pomocy z moim cdma internetem ;/

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
virus8989
Początkujący użytkownik forum

[problem] witam pomocy z moim cdma internetem ;/

Post autor: virus8989 »

witam wszystkich mam od jakiegoś czasu wielki problem z internetem ;/ zgłaszam to do działu boku twierdza ze wszystko jest w pełnej normie ze dział z ich strony oki ze coś u mnie zainstalowałem nowy Windows wszystko od nowa wykasowane i tak samo dziala na speedtest.pl pokazuje mi tak download 109kb/s upload 32kb/s a ping 46,47 ms

a na kompie chodzi mi zaledwie 10kb/s nic nie włączone jest . stronki się wolno otwierają nic nie idzie nieraz zrobić strony sie do końca nie otwierają nic i na Nat meter pokazuje mi nieraz ze chodzi 12/kb/s co zorbic by chodził lepiej :( nie mam juz sily na ten internet a co doczytalem na internecie ze orange free dom pro powinien po przekroczeniu limitu chodzin na lejku od 20 kb/s do 60 max czy jakoś tak a tak tylko raz mi chodził od prawie roku
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: [problem] witam pomocy z moim cdma internetem ;/

Post autor: wojteks »

Marnego testera używasz, speedtest.pl to pomyłka.
Sprawdź na speedtest.net wybierając Londyn.

Powtórz test około 3-4 rano
Nie pomagam na PW!
virus8989

patryzlem na to strronke i tez tak mialem download 0,07 kb a umpload 0,04 i ping 198
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

virus8989 pisze:patryzlem na to strronke
Popraw posta, tego się nie da czytać! Zapoznaj sie z Regulaminem i netykietą tu obowiązującą. Kolejne posty napisane w ten sposób grożą ostrzeżeniem!
Nie pomagam na PW!
virus8989

patrzyłem na to stronkę i tez tak miałem download 0,07 kb a upload 0,04 i ping 198

[ Dodano: 2010-02-21, 13:00 ]
nie wiem co jest czemu tak mam prawie nic mi nie chodzi po przekroczeniu limitu zgłaszam to boku i twierdza ze oni błędy naprawili i tak od roku prawie albo zganiają na usterki albo na komputer mój a na laptopie tez tak samo się dzieje co jeszcze zainstalowałem już 5 razy windowsa od nowa i nic

a zasięg mam taki 5 kresek -82dBm i -79dBm i co podam jestem w prostej Lini od nadajnika jakieś 5 km
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Zrób test o 3-5 rano. Bez tego testu szkoda gdybać o przyczynach.
Nie pomagam na PW!
virus8989

spoko sprawdzę ... ale prawdopodobnie to bez żadnych zmian będzie ale sprawie już kiedyś sprawdzałem tez bo o tej wracam z imprezy tak o 4 to nieraz wchodzę na neta i tak samo ciągle chodzi ;/ ale sprawdzę

[ Dodano: 2010-02-22, 08:06 ]
witam i i po wszelkich badaniach na speed test net o 4 rano żadnych rezultatów download 0,07 download a upload 0,o3

a tez na speed test.pl to wygląda to właśnie znów tak s123 kb/s upload 44
noga14

Post autor: noga14 »

Zanieś kartę Sim do salonu Orange i poproś żeby ja sprawdzili pod kątem błędów. Ja miałem taki sam problem
ODPOWIEDZ