Problem z podłączeniem routera do komputera stacjonarnego
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z podłączeniem routera do komputera stacjonarnego
Witam
mam problem z podłączeniem routera (TP-LINK TD-W8901G). Mam kompa stacj i laptopa. W stacjonarce mam neostrade 2mb. Chce za pomoca wifi miec neta w laptopie ale podczas podłączania routera do komputera stacjonarnego nie znalazłem wejścia na kabel sieciowy Ethernet. Mam tylko 2 wejścia LINE. Co mam zrobić? Można dokupić taką końcówkę i zamontować ją w komputerze? Proszę o pomoc...
mam problem z podłączeniem routera (TP-LINK TD-W8901G). Mam kompa stacj i laptopa. W stacjonarce mam neostrade 2mb. Chce za pomoca wifi miec neta w laptopie ale podczas podłączania routera do komputera stacjonarnego nie znalazłem wejścia na kabel sieciowy Ethernet. Mam tylko 2 wejścia LINE. Co mam zrobić? Można dokupić taką końcówkę i zamontować ją w komputerze? Proszę o pomoc...
Ostatnio zmieniony 2010-02-22, 22:53 przez andyx7, łącznie zmieniany 1 raz.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z podłączeniem routera do komputera stacjonarnego
O co chodzi ? Jakim cudem masz neostradę w PC stacjonarnym, jeżeli nie masz w nim karty sieciowej ? 

-
neostrade mam podłączoną do PC cienką końcówką LINE oraz USB. nie mam w PC wejścia na "grubą" końcówkę RJ45.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Co to jest końcówka LINE ? Do czego ona służy ?andyx7 pisze:neostrade mam podłączoną do PC cienką końcówką LINE oraz USB.

PS. Musisz mieć stary komputer, jeżeli nie ma w nim karty sieciowej.
-
mam neostradę podłączoną do modemu SAGEM a z modemu za pomocą usb do PC. kubiłem ostatnio routera TP-Linka by za jego pomocą mieć neta w laptopie przez wifi. i problem pojawił się podczas podłączenia routera do PC. sorki za tak ubogą wiedze w moim nazewnictwie
. chodzi mi o to ze nie mam wejścia w PC na kabel RJ45. skoro mówisz ze musze kupić kartę sieciową to tak zrobię i odezwę sie w razie dalszych problemów. dzieki 

- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
OK, teraz rozumiem. Nie wiedziałem tylko o jaką chodzi końcówkę "LINE" i jakie ma ona powiązanie z Neostradą
Jeżeli nie masz w komputerze karty sieciowej to potrzebna Ci jest właśnie karta sieciowa pod PCI, i kabel sieciowy, zwykły nie skrosowany, do połączenia komputera z routerem.

-
a mam jeszcze pytanie co do karty sieciowej. lepiej kupić wewnętrzna czy bezprzewodową na usb?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
andyx7, zacznij pisać zgodnie z regulaminem. Zwróć uwagę na pierwszy swój post i porównaj z pozostałymi.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Nie kupuj kart pod USB, a tym bardziej jak masz USB 1.1, będzie jedna wielka lipa. Podłącz sobie komputer stacjonarny z routerem kablem, a kartę sieciową kup pod PCI, powinno wszystko śmigać, w takiej konfiguracji.andyx7 pisze:a mam jeszcze pytanie co do karty sieciowej. lepiej kupić wewnętrzna czy bezprzewodową na usb?
-
oki, dzięki śliczne
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
A dla pewności sprawdź jeszcze czy masz wolne sloty PCI na płycie głównej 

-
Witam.
Mam podobny problem otóż kupiłem TP-LINK TD-W8901G, chciałem mieć internet jednocześnie na lapku i PC. Zdziwiłem się przy próbie podłączenia routera do stacjonarnego -okazało się, że nie posiada karty sieciowej. Stacjonarny posiada następującą płytę główną MSI KT3V (MS-6712). Moje pytanie czy można kupić kartę graficzną do tej płyty? Jeśli tak jaką(jaka będzie najlepsza)?Może istnieje inna możliwość podłączenia neta do tej stacjonarki(najtańsze rozwiązanie)?
Na lapku mam net działa zarówno przez WiFi jak kabelek.
Dziękuję.
Mam podobny problem otóż kupiłem TP-LINK TD-W8901G, chciałem mieć internet jednocześnie na lapku i PC. Zdziwiłem się przy próbie podłączenia routera do stacjonarnego -okazało się, że nie posiada karty sieciowej. Stacjonarny posiada następującą płytę główną MSI KT3V (MS-6712). Moje pytanie czy można kupić kartę graficzną do tej płyty? Jeśli tak jaką(jaka będzie najlepsza)?Może istnieje inna możliwość podłączenia neta do tej stacjonarki(najtańsze rozwiązanie)?
Na lapku mam net działa zarówno przez WiFi jak kabelek.
Dziękuję.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Wersja KT3V-L ma kartę sieciową.adamborek18 pisze:MSI KT3V (MS-6712)
Tzn. sieciówkę, tak? Można jak najbardziej. Za ok 15zł najzwyklejszą na PCI pewnie da się złapać.adamborek18 pisze:Moje pytanie czy można kupić kartę graficzną do tej płyty?
Tańsze niż sieciówka ethernetowa nic nie będzie raczejadamborek18 pisze:Może istnieje inna możliwość podłączenia neta do tej stacjonarki(najtańsze rozwiązanie)?

[ Dodano: 2010-10-18, 10:38 ]
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... view=gtext
-
dzieki Jo_gurt za odp liczę na następne
wyżej chodziło oczywiście o kartę sieciową nie graficzną:P
może to nie ten dział ale pytanie dotyczy tego samego urządzenia co wyżej tzn TP-LINK TD-W8901G a mianowicie czy można za pomocą tego urządzenia odebrać sygnał z urządzenia Axesstell MV 410 R? (chodzi mi o to że za pomocą urządzenia Axesstell MV 410 R udostępniany jest internet bezprzewodowo ale nie dochodzi on do punktu w którym chciałbym go odebrać.ten punkt jest oddalony o 40m (w poziomie) od Axesstell MV 410 R ale po drodze ma kilka ścian.chciałbym odbierać internet na laptopie toshiba a20-1yw przez wi fi lub kabelek. jak rozwiązać ten problem? powiem tylko że antena wzmacniająca Axesstell MV 410R nie wchodzi w grę.chodziłoby mi o rozwiązanie przy laptopie czyli punkcie odbioru.pewnie myślicie dlaczego pytam o TP LINKA po prostu mam go na stanie i pomyślałem czy się może nada )
wyżej chodziło oczywiście o kartę sieciową nie graficzną:P
może to nie ten dział ale pytanie dotyczy tego samego urządzenia co wyżej tzn TP-LINK TD-W8901G a mianowicie czy można za pomocą tego urządzenia odebrać sygnał z urządzenia Axesstell MV 410 R? (chodzi mi o to że za pomocą urządzenia Axesstell MV 410 R udostępniany jest internet bezprzewodowo ale nie dochodzi on do punktu w którym chciałbym go odebrać.ten punkt jest oddalony o 40m (w poziomie) od Axesstell MV 410 R ale po drodze ma kilka ścian.chciałbym odbierać internet na laptopie toshiba a20-1yw przez wi fi lub kabelek. jak rozwiązać ten problem? powiem tylko że antena wzmacniająca Axesstell MV 410R nie wchodzi w grę.chodziłoby mi o rozwiązanie przy laptopie czyli punkcie odbioru.pewnie myślicie dlaczego pytam o TP LINKA po prostu mam go na stanie i pomyślałem czy się może nada )
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie. Nie ma odpowiedniej funkcjonalności.adamborek18 pisze:a mianowicie czy można za pomocą tego urządzenia odebrać sygnał z urządzenia Axesstell MV 410 R?
-
Jak odbierać internet na laptopie z wyżej opisanej sytuacji?
- wojteks
- *** Administrator ***
Może się nie udać. Jak masz kasę to kup dobrą antenę panelową 14dBi. Pdłącz do AP Clienta albo do karty WiFi USB z wejściem antenowym i zobacz czy zadziała.adamborek18 pisze:Jak odbierać internet na laptopie z wyżej opisanej sytuacji?
Nie pomagam na PW!
-
Może samą kartę wi fi adapter usb kupić np d-link 120+ może wtedy złapie sygnał. Co o tym sądzicie? Inne rozwiązania?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-10-26, 17:37 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-10-26, 17:37 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-10-26, 16:37 przez adamborek18, łącznie zmieniany 1 raz.