[problem] Karta RUIM od Freedom Pro do ADU-635WA
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[problem] Karta RUIM od Freedom Pro do ADU-635WA
Witam.
Od około roku szczęśliwie korzystam z internetu w usłudze Orange Freedom Pro. Jako, że 3GB limitu nie wystarcza na cały miesiąc postanowiłem wykupić dodatkowo usługę Orange Free Optimum z modemem Anydata ADU-635WA.
Chciałbym korzystać z karty od Freedom Pro na ADU-635WA i tu jest problem, ponieważ przy próbie połączenia w programie Easy Wireless Net wyskakuje błąd uwierzytelniania. PIN podaję poprawny, zasięg początkowo łapie na dwie kreski, a po tym błędzie całkowicie znika. Tak więc dotychczasowe próby połączenia spełzły na niczym. Po przeniesieniu karty z powrotem do Axesstela wszystko śmiga. Karta jest aktywna, bo na Axesstelu wszystko działa.
Proszę o pomoc lub sugestie.
Od około roku szczęśliwie korzystam z internetu w usłudze Orange Freedom Pro. Jako, że 3GB limitu nie wystarcza na cały miesiąc postanowiłem wykupić dodatkowo usługę Orange Free Optimum z modemem Anydata ADU-635WA.
Chciałbym korzystać z karty od Freedom Pro na ADU-635WA i tu jest problem, ponieważ przy próbie połączenia w programie Easy Wireless Net wyskakuje błąd uwierzytelniania. PIN podaję poprawny, zasięg początkowo łapie na dwie kreski, a po tym błędzie całkowicie znika. Tak więc dotychczasowe próby połączenia spełzły na niczym. Po przeniesieniu karty z powrotem do Axesstela wszystko śmiga. Karta jest aktywna, bo na Axesstelu wszystko działa.
Proszę o pomoc lub sugestie.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: [problem] Karta RUIM od Freedom Pro do ADU-635WA
Musisz w AnyDacie zmienić ustawienia połączenia CDMA i podać dane z OFP.
Coś w stylu:
Login: [email protected]
Hasło: x4rgrabcd
Coś w stylu:
Login: [email protected]
Hasło: x4rgrabcd
-
Czy ten login i hasło to takie same, który używam do zalogowania się do Orange On-Line?
Wpisywałem ten login ([email protected]) i hasło z umowy i ciągle to samo, czyli błąd uwierzytelniania. Dodam, że karta z Orange Free Optimum elegancko działa na Axesstelu. Czy ktoś już testował taki zestaw? Czyli karta od OFP i ADU-635WA?
Wpisywałem ten login ([email protected]) i hasło z umowy i ciągle to samo, czyli błąd uwierzytelniania. Dodam, że karta z Orange Free Optimum elegancko działa na Axesstelu. Czy ktoś już testował taki zestaw? Czyli karta od OFP i ADU-635WA?
- czarenty6587
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja miałem to samo
RUim z OFP nie działało mi na any data 

Orange Free Optimum + ADU 635WA + Antena CDMA 450 Mhz DIPOL = DL: 2.79 Mbps, UL: 0.65 Mbps = http://www.speedtest.net/result/744529927.png
-
czarenty6587 dzęki, czy ktoś inny uruchomił ADU-635WA z kartą od OFP i może się podzielić wskazówkami?
-
- Użytkownik forum
Nie da się tego jakoś ustawić żeby ten modem działał z kartą od OFP??