Potrzebuję pomocy

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
PDG Kartel
Początkujący użytkownik forum

Potrzebuję pomocy

Post autor: PDG Kartel »

Witam.
Mam pewien problem. Niedawno założyłem bezprzewodowy internet Orange Free. Mam Huawei E1752 z Windowsem 7, ale współpracują bezproblemowo. Jednak (niezależnie od używanej przeglądarki, bo przetestowałem trzy) wszystkie obrazki i zdjęcia w internecie wyświetlane są w strasznie słabej jakości. Po najechaniu na któreś wyświetla się tekt sugerujący, że wciśnięcie klawiszy shift+R wyostrzy ten obrazek, zaś shift+A wszystkie na stronie. Dzieje się tak rzeczywiście - wszystkie obrazki zyskują taką jakość, jaka być powinna. Jednak przejście do nowej strony lub odświeżenie bieżącej niweluje ten efekt.
Chodząc po stronach, gdzie zdjęcia są ważne, jestem skazany na to, by za każdym razem wciskać shift A, żeby uzyskać satysfakcjonującą jakość.
Tu właśnie rodzi się moje pytanie: w czym tkwi problem? Czy można to jakoś wyłączyć lub obejść?
Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Potrzebuję pomocy

Post autor: Jo_gurt »

PDG Kartel, dzwoń do Orange i powiedz im, że chcesz normalne obrazki.
Powoduje to ich kompresja.
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Re: Potrzebuję pomocy

Post autor: KrissTofferr »

PDG Kartel pisze:Czy można to jakoś wyłączyć lub obejść?
Przeczytaj (do końca) temat Kompresja danych w Orange Free - jak to wyłączyć
Widzę ze masz Firefox'a więc polecam modyfikację nagłówków http
"Cache-Control" i "Pragma" za pomocą dodatku dla Firefox "Modify Headers".
ODPOWIEDZ