Pozdro.

Moderator: Moderatorzy
Wlasnie ja jestem mozna powiedziec , ze w takiej sytuacji.onimusza666 pisze:Wszystko znajdziesz na forum!nigdy za wiele
Prędkość jest do 1mb/s czyli przeważnie jest mniej,a czasami więcej-wszystko rozbija się o lokalizację i ilość użytkowników na danym BTS-ogólnie jest to alternatywa dla osób gdzie nic innego nie ma.
Źrodło: btsearchOrange » CDMA450 (0519)
Augustynowo, dz. nr 191
GPS: 52.421944,18.774167
Dokładnie, tylko ta stacja bazowa na dzień dzisiejszy działa tylko w technologii EDGE, a nie CDMA.Queestion pisze:Konkretnie nadajnik znajduje sie na terenie wsi Augustynowo. Masz na mysli ten nadajnik ?
Na tej mapie zaznaczone wydane pozwolenia na uruchomienie stacji bazowych, a nie aktualnie działające.Queestion pisze:Źrodło: btsearchOrange » CDMA450 (0519)
Augustynowo, dz. nr 191
GPS: 52.421944,18.774167
Hmmm...chyba, że uruchomili tą stację bazową w Sompolnie, to miałbyś szansę na CDMA,Queestion pisze:konsultant mowil , ze bede lapal CDMA
100% pewności to nie mam, ale wszystko wskazuje na to, że aktualnie działa tylko ta stacja bazowa oddalona o ~30 KM.Queestion pisze:ale nie wiem jakim cudem. Skoro piszesz , ze 30 KM to najblizsze nadajnika CDMA.
OKQueestion pisze:Dam znac jak przyjdzie sprzet
Przydała by się, jest tam ok. ~18 KM.Queestion pisze:: Na Sompolno juz bede raczej potrzebowal antenke. Tak mi sie wydaje.
Ja mam tyle samo do BTS i dawałem radę bez anteny zewnętrznejsp6huk pisze:Przydała by się, jest tam ok. ~18 KM.
Ja nie powiedziałem, że na takim dystansie nie złapie się sygnału przy pomocy samego modemu, jest to jak najbardziej możliwe, i zarazem zależne od uwarunkowań terenowych. Ale nie oszukujmy się, bez anteny zewnętrznej parametry sygnału, jak i osiągi nie będą takie same jak z anteną.onimusza666 pisze:Ja mam tyle samo do BTS i dawałem radę bez anteny zewnętrznej![]()
Dokladnie , ale nie wiem jakim cudem nie zauwazylem tej promocjisp6huk pisze:Zapewne chodzi Ci o R-Link. Chociaż wiesz co, w tej promocji "Maxi III" to byś mógł wziąć nawet ten internet, opłacało by się
Chyba nie pełne 30 KB/s, jak jedziesz teraz na EDGE'u,Queestion pisze:Mam juz tego neta. Szalu nie ma 30 kB/s
Możliwe, że te 2 kreski są bardzo słabe, i stąd problem z połączeniem, ale nie dziwi mnie to w ogóle, gdyż jak mówiłem wcześniej, sytuacja w twojej okolicy nie wygląda najlepiej,Queestion pisze:ale mam dziwna sytuacje 2 kreski zasiegu na CDMA i nie chce sie podlaczyc
Jedyne lekarstwo to antena zewnętrzna, jeżeli nie jest to wina modemu, lub stacji bazowej,Queestion pisze:Da sie cos na to zaradzic ?
W granicach 30 kB/s. Jezeli kupie antene to na jakie szybkosci mam szanse +/-. Nie chce dokladnie , bo wiem , ze to zalezy od terenu etc.sp6huk pisze:Chyba nie pełne 30 KB/s, jak jedziesz teraz na EDGE'u
2 kreski bardzo słabe? Jeżeli są dwie to znaczy, że jedna jest full. Czy CDMA jest już aktywowane? Jaki komunikat pokazuje program?sp6huk pisze:Możliwe, że te 2 kreski są bardzo słabe,
W sumie to nic konkretnego poza 'Rozlaczono'. Po prostu nie laczy po nacisnieciu na ten globus.ryba825 pisze:2 kreski bardzo słabe? Jeżeli są dwie to znaczy, że jedna jest full. Czy CDMA jest już aktywowane? Jaki komunikat pokazuje program?