Top netinfo jak ustawić autostart?

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blazej
Specjalista bezprzewodowy-senior

Top netinfo jak ustawić autostart?

Post autor: Blazej »

Witam dziś zacząłem korzystać z Top netinfo do łączenia się z netem wszystko skonfigurowałem tak jak w instrukcji programik ładnie łączy się z netem ale nie mogę znaleźć nigdzie opcji automatycznego włączania programu razem z windowsem wie ktoś jak ustawić tą opcję?
giepol
Stały użytkownik forum

Re: Top netinfo jak ustawić autostart?

Post autor: giepol »

Witaj, w Ustawieniach masz opcję Ogólne i w niej na dole Skróty do programu i na pierwszym miejscu Dodaj program do autostartu. Pozdrawiam Grzegorz
Awatar użytkownika
Blazej

Dzięki wielki ale muszę się trochę pożalić po przeczytaniu takich dobrych recenzji tego programu na forum miałem nadzieję że on naprawdę jest dobry no ale się przeliczyłem gdy korzystam z top netinfo mój internet dział wolniej skacze pomiędzy 3g a HSDPA i w ogóle jakiś taki dyskomfort czuje przy korzystaniu z niego miał ktoś taki problem z tym programem czy tylko u mnie tak jest?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Blazej pisze:tylko u mnie tak jest?
To chyba problemy z zasięgiem/obciążeniem Node B masz bo ten program nie wpływa na połączenie, on je tylko zestawia/włącza/nawiązuje używając mechanizmów wbudowanych w Windows.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Blazej

Jednak gdy korzystam z iplus menagera nie mam takich problemów przynajmniej w tej chwili a przy top netinfo mam może te menagery jakoś inaczej łączą się z netem i działają szybciej u mnie przy słabszym zasięgu.
alias
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: alias »

Blazej pisze:Jednak gdy korzystam z iplus menagera nie mam takich problemów przynajmniej w tej chwili a przy top netinfo mam może te menagery jakoś inaczej łączą się z netem i działają szybciej u mnie przy słabszym zasięgu.
To jest niemożliwe, możesz sobie po nawiązaniu połączenia nawet wyłączyć całkowicie ten program a i tak będziesz miał połączenie. On w żaden sposób nie wpływa na transmisję.
Awatar użytkownika
Blazej

Skoro tak to pewnie gdy testowałem ten program więcej osób coś ściągało czasem tak u mnie jest jeszcze raz spróbuje później i się zobaczy.
ODPOWIEDZ