WL-1120AP z appro

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cristians
Początkujący użytkownik forum

WL-1120AP z appro

Post autor: cristians »

Witam

Mam u siebie w domku sieć wifi z Linksysa WAG200G. W jednym pokoju chcę podłączyć pod internet dekoder oraz X'boxa. Od roku nie było żadnego problemu WL-1120AP(appro na pokładzie) z działającym jednym portem bardzo dobrze radził sobie w trybie APC i podawał internet dla X'boxa.
Zakupiłem więc WL-1120AP z działającymi oboma portami LAN. Skonfigurowałem identycznie i niestety nie hula... raz IP łapie jeden sprzęt, raz drugi... nigdy nie było neta na obu naraz.

Zapewne problem leży w konfiguracji...
W załączniku jest screen z moich usawień TCP/IP-Basic

Z góry ogromnie dziękuje za pomoc

[ Dodano: 2010-03-08, 13:23 ]
ponoć ustawiony ma być tryb Router... jednak żadna konfiguracja jaką próbowałem nie daje efektu... albo wcale nie łapie IP, albo złapie przydzielone przez ten AP jednak bez bramy
Ostatnio zmieniony 2010-03-08, 08:41 przez cristians, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: WL-1120AP z appro

Post autor: morion »

W tym screenie masz tryb Bridge a nie router... Poza tym czy tamten AP nie mial PPPoE?
jutro to dzis... tyle że jutro :)
cristians
Początkujący użytkownik forum

Re: WL-1120AP z appro

Post autor: cristians »

morion pisze:W tym screenie masz tryb Bridge a nie router... Poza tym czy tamten AP nie mial PPPoE?
no wiem, ze na screenie jest bridge... robiłem go na ustawieniach na których działa chociaż jeden podpięty sprzęt. Nie wiem ustawić by działało w trybie router.
Nie mam pojęcia czy ma PPPoE... Jak to sprawdzić i co to da?:)
ODPOWIEDZ