Witam,
posiadam modem K3520 zainstalowałem nowego windowsa 7, i po instalacji modemu wszystko (internet) chodziło ok, następnie uruchomił się jakiś program do aktualizacji Data Card czy coś, i modem przestał działać wyświetlał się komunikat Błąd 628. Uparłem się żeby sprawę rozwiązać i brnąc dalej zmieniłem firmware, oczywiście nie wiedząc za bardzo co to jest. Czy jest jakaś możliwość powrotu do oryginalnego fabrycznego firmware? Czy mogę gdzieś znaleźć, taki który będzie mi działał? Korzystam z sieci Era.
Co tak naprawdę narobiłem zmieniając firmware?
Dziwne jest to, że tak długo grzebałem że w końcu uruchomiłem internet przez ten modem ale na blueconnect karta, a na karcie blueconnect z abonamentem niestety to nie działa.
Bardzo proszę o pomoc bo sen mi to zdziera z powiek.
K3520 zmieniłem firmware co robic?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: K3520 zmieniłem firmware co robic?
Nigdy nie korzystałem z internetu w Erze, ale przypuszczam, że jeśli działa Ci blueconnect na kartę, a nie chce działać w abonamencie, to może oznaczać, że masz ustawiony niewłaściwy APN.Dziadoll pisze:Dziwne jest to, że tak długo grzebałem że w końcu uruchomiłem internet przez ten modem ale na blueconnect karta, a na karcie blueconnect z abonamentem niestety to nie działa.
Zobacz tutaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=81956#81956
Krzysztof
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: K3520 zmieniłem firmware co robic?
No właśnie tak samo powiedzieli mi w Erze, troche kombinowałem jak go zmienić ale zainstalowałem Mobil Partnera ustawiłem APN: erainternet, usunąłem wszystkie softy zostawiając tylko sterowniki i wszystko chodzi jak należy