Taryfa Tak-Tak HOT.
Moderator: Moderatorzy
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Taryfa Tak-Tak HOT.
Czy ktoś z Was używa tej taryfy w Tak-Taku?
Według cennika http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... ak_hot.pdf połączenia są tańsze do sieci Era,Orange,Plus bo kosztuje to tylko 0,29gr z VAT.
Pytam bo mam Tak-Taka z taryfą Happy i tam minuta połączenia kosztuje 0,59gr z VAT. http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... Happy7.pdf
Nie mamy znajomych w Play więc nie interesuje mnie że tam jest drożej.
Nie korzysta też z internetu w tym Tak-Taku.
Czekam na opinie.
Według cennika http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... ak_hot.pdf połączenia są tańsze do sieci Era,Orange,Plus bo kosztuje to tylko 0,29gr z VAT.
Pytam bo mam Tak-Taka z taryfą Happy i tam minuta połączenia kosztuje 0,59gr z VAT. http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... Happy7.pdf
Nie mamy znajomych w Play więc nie interesuje mnie że tam jest drożej.
Nie korzysta też z internetu w tym Tak-Taku.
Czekam na opinie.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Taryfa Tak-Tak HOT.
Tak.Czy ktoś z Was używa tej taryfy w Tak-Taku?
Jeśli nie dzwonisz dużo do Ery i na stacjonarne to zmiana opłaca się.
Pamiętaj, że w Hot nie ma usługi Bonus Tak Tak. (2->1).
- Jaco
Ja już sam nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.marens pisze:Jeśli nie dzwonisz dużo do Ery i na stacjonarne
(tu pewnie chodzi o Heyah) kosztuje 29gr.Minuta połączenia do:
Abonentów lub Użytkowników Polskiej Telefonii
Cyfrowej Sp. z o.o. oraz do abonentów lub użytkowników
dostawców świadczących usługi telekomunikacyjne z wykorzystaniem
sieci tego operatora
Ale dalej pisze
a mnie już robi się mętlik w głowie.Tabela główna - Usługi krajowe
Postanowień cennika, które określają stawkę 0,29 zł z VAT za minutę połączenia do abonentów lub użytkowników dostawców świadczących
usługi telekomunikacyjne z wykorzystaniem sieci Polskiej Telefonii Cyfrowej Sp. z o.o., Polkomtel S.A., PTK Centertel Sp. z o.o. lub CenterNet
S.A., nie należy traktować jako zapewnienia stosowania tej stawki do dostawców usług telekomunikacyjnych, którzy rozpoczną działalność w
przyszłości. W przypadku rozszerzenia zakresu usług świadczonych przez Polską Telefonię Cyfrową Sp. z o.o. o połączenia do abonentów
i użytkowników nowego dostawcy świadczącego usługi telekomunikacyjne z wykorzystaniem sieci Polskiej Telefonii Cyfrowej Sp. z o.o.,
Polkomtel S.A., PTK Centertel Sp. z o.o. lub CenterNet S.A., których cena za minutę będzie inna niż 0,29 zł z VAT, cennik zostanie uzupełniony o
informację dotyczącą ceny.
Operatorzy infrastrukturalni – operatorzy ruchomych sieci telefonicznych (MNO), czyli przedsiębiorcy telekomunikacyjni posiadający własną
infrastrukturę tworzącą publiczną ruchomą sieć telefoniczną, którzy wdrożyli umowę o połączeniu sieci telekomunikacyjnych zawartą z Polską
Telefonią Cyfrową Sp. z o.o.
Postanowienie: „Minuta połączenia do abonentów lub użytkowników pozostałych operatorów infrastrukturalnych oraz do abonentów lub
użytkowników dostawców świadczących usługi telekomunikacyjne z wykorzystaniem sieci tych operatorów” dotyczyć będzie również połączeń do
abonentów i użytkowników operatorów, którzy rozpoczną działalność w przyszłości.

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
29gr jest do wszystkich operatorów oprócz play i polstatu. Jedyne haczyki to wyłączenie większości pakietów, przy zmianie taryfy wszystkie pakiety przepadają, oprócz idiotycznego internetu 5MB/5zł i chyba można sobie włączyć 6sms po groszu. Jeśli nie używa się pakietów i numerków za grosze to zmieniać bez zastanowienia.Jaco pisze:a mnie już robi się mętlik w głowie.
Aha najważniejsza usługa taktaka czyli podwójne doładowanie jak jest promocja to działa, sprawdzone na początku lutego. Nie ma tańszego prepaida na rynku, bo minuta w wykupionym "pakiecie" za 175zł kosztuje niecałe 15gr

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Jaco
No właśnie o to mi chodzi. Ten Tak-Tak jest tylko do spraw awaryjnych.krystianb pisze:Jeśli nie używa się pakietów i numerków za grosze to zmieniać bez zastanowienia.
- Jaco
Taryfa zmieniona. 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
To czekamy na relacje po jakimś czasieJaco pisze:Taryfa zmieniona

[mod]
Ja korzystam. Ale dzwonię mało ostatnio, wiec nie mam doświadczeń.Jaco pisze:Czy ktoś z Was używa tej taryfy w Tak-Taku?
[/mod]
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- bombel201
- Użytkownik forum
Czy to jest jakis blad z tym pakietem za 175 zl czy co?krystianb pisze:Nie ma tańszego prepaida na rynku, bo minuta w wykupionym "pakiecie" za 175zł kosztuje niecałe 15gr
Jezeli kontaktujesz sie ze znajomymi ze wszystkich sieci to i tak play pod tym wzgledem wszystkie rozwala.

-
- Guru bezprzewodowy
Niekoniecznie, bo "z pakietu" połączenie do PLAY kosztuje 0,40zł/min.bombel201 pisze:to i tak play pod tym wzgledem wszystkie rozwala.
Jak dobrze poszukać to pakiet może kosztować 150zł

Ostatnio zmieniony 2010-03-13, 10:14 przez marens, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jak jest prawdziwe podwójne doładowanie to 25+150=325.bombel201 pisze:Czy to jest jakis blad z tym pakietem za 175 zl czy co?
Z play to oni muszą do mnie dzwonić, jak ja dzwonie to nie gadam dłużej jak 30s.bombel201 pisze:i tak play pod tym wzgledem wszystkie rozwala
- Jaco
Troszkę się zejdzieBliSki pisze:To czekamy na relacje po jakimś czasie

[mod]
Najpierw musi zasłużyć na doładowanie

[/mod]
- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Rok temu zmieniłem taryfę z happy na nowy tak tak i to był błąd, beznadziejne pakiety, okres ważności 30 dni, było coś jeszcze co mnie okropnie zdenerwowało. W happy był pakiet 25 minut do ery i na stacjonarne ale ważność jego była bezterminowa i to było ok, przynajmniej dla mnie. Po zmianie taryfy już ani jednego połączenia od marca do grudnia nie wykonałem, tylko odbierałem, a że ważność na połączenia wychodzące miałem do połowy grudnia to się nie martwiłem. W grudniu przeniosłem numer do Play.
Elektroniczna rewolucja
-
Ale o ile patrzę do cennika, to w HOT jest taka sama cena do wszystkich sieci bez żadnego pakietuJojo pisze:W happy był pakiet 25 minut do ery i na stacjonarne ale ważność jego była bezterminowa

W Happy było dobrze o ile dzwoniliśmy do kilku wybranych osób i korzystaliśmy... jak to się zwało.. numerki za grosze czy jakoś tak. Wtedy to się opłacało. Jeżeli ktoś z tego nie korzysta, to wydaje mi się, że HOT bardziej się sprawdzi.
No i jeżeli ktoś dzwoni dużo do Play, to nie wiem gdzie wyjdzie taniej, bo w HOT jest chyba drożej do Play.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Ale w hot nie ma innych pakietów a w happy było z czego wybierać. Poza tym porównując taryfę nowy tak tak do happy to smsy są tańsze do innych sieci w happy. hot to prosta taryfa dla nie lubiących komplikacji osób.BliSki pisze:Ale o ile patrzę do cennika, to w HOT jest taka sama cena do wszystkich sieci bez żadnego pakietu

Elektroniczna rewolucja
-
Oczywiście, że było. Ale mi chodziło o to, że jak ktoś z nich nie korzysta, to można się zastanowić nad zmianą IMHO.Jojo pisze:Ale w hot nie ma innych pakietów a w happy było z czego wybierać.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W hot jest taniej do innych sieci komórkowych i to jest najważniejsze. (Pomijając play oczywiście) Wręcz to chyba jedyna zaleta hot'a. Ale jeśli nie dzwoni się tylko do ery i na stacjonarne to w hot jest taniej.