Czy da się zablokować doładowania z karty SIM PlayOnline?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
plum
Stały użytkownik forum

Czy da się zablokować doładowania z karty SIM PlayOnline?

Post autor: plum »

Chciałbym zablokować możliwość doładowania i wszystkich innych tego typu funkcji na karcie z Play Internet abonament 45zł/10GB.
Jest taka możliwość?
[chyba,że z karty SIM PlayOnline nie doładuje konta,zwiększę limitu za pomocą sms itp?]

Tłumacze dlaczego:
Mam internet w Playu 45zł za 10GB/miesiąc.
Zostało mi ponad 4 miesiące umowy.
Nie jest mi on juz potrzebny bo nie podróżuje,a mam dodatkowo LAN.
Chciałem zapłacić te 4 ostatnie faktury i sprzedać tą kartę SIM..[powiedzmy za 35zł miesiąc co daje 140zł za 4 miesiące ciągłego używania po 10GB]

Boje sie tylko jednego,że po odsprzedaży Ktoś doładuje sobie konto kodem bez mojej wiedzy :) czyli np. przełoży kartę z modemu do telefonu i wybierze hmm *123*1*1#,a na moim koncie pojawi sie faktura na 70 czy ileś złotych :/
Jest możliwość zablokowania tego ? [i innych tego typu funkcji,które mogłyby mnie narazić na koszta]

Nie chce spisywac cesji czy jak to się tam nazywa bo to za dużo zamieszania,a sprzedając np. na allegro nie pojade na drugi koniec Polski żeby podpisac dokument bo to bezsensu.
..a tak wystawie aukcję,sprzedam i już wysyłam kartę sim.
Modem ZTE MF626
Play Online
Moc sygnału: -77dBm, 40%, CSQ 18
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Czy da się zablokować doładowania z karty SIM PlayOnline?

Post autor: krystianb »

plum pisze:Jest możliwość zablokowania tego ? [i innych tego typu funkcji,które mogłyby mnie narazić na koszta]
Nie da się. Powiem więcej, wysoki rachunek to najmniejszy z problemów na jakie możesz narazić się sprzedając obcej osobie kartę zarejestrowaną na siebie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

plum, jednak cesja mimo wszystko będzie najbezpieczniejsza.
A jak chcesz i tak zapłacić za te 4 miechy to rozwiąż zwyczajnie umowę i tyle :P
Awatar użytkownika
marcin7911
Stały użytkownik forum

Post autor: marcin7911 »

Regulamin świadczenia Usług Telekomunikacyjnych dostępu do Internetu przez P4 sp. z o.o. dla Abonentów mówi
§ 10. Prawa i Obowiązki Abonenta
2. Abonent zobowiązuje się do chronienia Karty SIM/USIM przed kradzieżą, zniszczeniem, uszkodzeniem, zagubieniem lub utratą w inny sposób. Abonent odpowiada za skutki wynikające z używania Karty SIM/USIM przez osoby trzecie lub korzystanie przez osoby trzecie z uprawnień określonych w Umowie lub Regulaminie oraz skutki powstałe w związku ze znajomością przez osoby trzecie Kodu PIN, Kodu PUK albo Hasła.

§ 11. 2. Karta SIM/USIM wydana Abonentowi przy zawarciu Umowy,stanowi własność Operatora.
W chwili rozwiązania lub wygaśnięcia Umowy Abonent jest zobowiązany do zwrotu Karty SIM/USIM.
Powodzenia w wysyłaniu karty obcym osobom :puknijsie:
Ludzie zacznijcie czytac regulamin który akceptujecie bo jak sie czyta takie tematy to :cenzura:
Modem Huawei E156g
Moc sygnału:-83dBm, 48%, CSQ 15
Playonline 69
Awatar użytkownika
plum
Stały użytkownik forum

Post autor: plum »

krystianb pisze:wysoki rachunek to najmniejszy z problemów
heh zapomniałem o tej drugiej stronie wykorzystania tej karty sim :]
Czyli pozostaje tylko cesja...
Modem ZTE MF626
Play Online
Moc sygnału: -77dBm, 40%, CSQ 18
ODPOWIEDZ