Źródło: laptopy.info.plOpera Software, norweska firma stojąca za niszową, ale mającą wyjątkowo wiernych użytkowników, przeglądarką internetową poinformowała o tym, że jest zadowolona z tego, że Microsoft wprowadził do systemów operacyjnych Windows nowe okno, w którym proponowane są różne przeglądarki internetowe.
Opera jest tylko jedną z nich, ale jej twórcy twierdzą, że od czasu uruchomienia programu "Windows Choice Screen", ilość pobrań najnowszego wydania, oznaczonego numerem 10.50, jest znacznie większa niż w przypadku poprzednich wersji. Opera Software stwierdza też, że największy wpływ na ten wzrost ma właśnie okno wyboru przeglądarki, z którego ludzie tak rzekomo chętnie zaczęli pobierać Operę.
[NEWS] Twórcy Opery są szcześliwi?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
[NEWS] Twórcy Opery są szcześliwi?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: [NEWS] Twórcy Opery są szcześliwi?
Gdzie to okno w Win 7 jest? ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Aktualizacja do wszystkich systemów, mi się chciała zainstalować w win7 i xp. Zdaje się że trzeba odpalić po jej zainstalowaniu IE żeby zobaczyćja.michal pisze:Gdzie to okno w Win 7 jest?

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Że jak? Mi się update robi z automatu i nie wiem gdzie to okno.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Zdaje się że ten ekran wyboru przeglądarki, się ustawia jako jednorazowa strona startowa w IE, jak nie odpalisz IE to nie zobaczysz. Ale pewien nie jestem, bo ja updateów pilnuje ręcznie i ten oczywiście nie zasłużył na zainstalowanie.ja.michal pisze:Że jak?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja zablokowałem tą aktualizacje, bo mi do szczęścia nie jest potrzebna i tak jak krystianb pilnuje łatek, ponieważ wolę widzieć co się instaluje niż potem przeglądać wszystkie łatki i szukać, która coś zepsuła.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Ja czekam aż się zmieni koło Download napis
W Linuxie jakby co to nie ma żadnych okien wyboru przeglądarki
ale jestem ciekawy czy kiedyś IE wyjdzie - bo szczerze powedziawszy Flash odpalany pod IE zżera o wiele mniej procka;)
naversion 10.10 for Linux (Opera 10.50 available shortly)
Na Winde chodzi fajnie i bardzo szybko, ma kilka ciekawych funkcji wbudowanych, w tym te, które ograniczają zużycie transferu - to dla co nie których bezkablowców jest dość przydatne. Choć trzeba przyznać że RAMu zżera dość dużo.version 10.50 for Linux
W Linuxie jakby co to nie ma żadnych okien wyboru przeglądarki

Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ja to recznie zatwierdzilem i po restarcie systemu samo sie uruchamialo na koncie z uprawnieniami admina - nawet bez uruchamiania IE.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)