Kierownica Apollo RW-2009

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
save1999
Początkujący użytkownik forum

Kierownica Apollo RW-2009

Post autor: save1999 »

Witam otoz kupilem 3 lata temu kierownice Apollo RW-2009 no i kierownica ladnie smigala i dala sie ja bez problemow kalibrowac. Po tygodniu znowu chcialem pograc lecz wtedy pojawil sie problem. Wszystkie przyciski lacznie z pedalami dzialaly ale osie X i Y nie dawaly oznak zycia. Nie reagowaly na skrecanie przy kalibracji a tym bardziej w grze. Sterowniki byly najnowsze. Kilka dni temu znowu rozpakowalem ta kierownice z nadzieja ze zacznie dzialac ale problem byl ten sam... Nie wiem czego to jest wina bo chyba jedynym wyjsciem jest oddanie jej do naprawy bo gwarancja juz dawno minela ;/
Dodam ze przy kalibracji oczywiscie wskaznik jest nieruchomy ale ponizej pisze
Oś X: 0
Oś Y: 127
Co ciekawsze pewien koles opisywal taki sam problem z kierownica e5 lecz nikt mu nie pomogl -_-
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: Kierownica Apollo RW-2009

Post autor: Blido »

Widzę że masz Windows 7. Czy sterowniki do tej kiery są z nim zgodne?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

save1999 pisze:Witam otoz kupilem 3 lata temu kierownice Apollo RW-2009 no i kierownica ladnie smigala i dala sie ja bez problemow kalibrowac. Po tygodniu znowu chcialem pograc lecz wtedy pojawil sie problem.
Na 90% uszkodzenie mechaniczne.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
save1999

Nie jestem pewien ze sterowniki sa zgodne ale to samo sie dzialo 3 lata temu kiedy mialem jeszcze xp a wtedy sterowniki byly najnowsze

[ Dodano: 2010-04-03, 12:49 ]
To jak co radzicie, isc z nia do naprawy? Jezeli tak to ile gdzies moze kosztowac naprawa i czy sie wgl oplaca ;/
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

save1999 pisze:Nie jestem pewien ze sterowniki sa zgodne ale to samo sie dzialo 3 lata temu kiedy mialem jeszcze xp a wtedy sterowniki byly najnowsze
Więc sprawdź czy działa na kompie z XP aby mieć pewność vzy to kwestia sterowników.
save1999 pisze:To jak co radzicie, isc z nia do naprawy? Jezeli tak to ile gdzies moze kosztowac naprawa i czy sie wgl oplaca ;/
Jeśli to uszkodzenie, to nie bardzo się opłaca, bo to tania kierownica. Koszt naprawy może być zbliżony do jej ceny :] . Lepiej kupić nową kierę. Polecam Genius TwinWheel F1 - w pełni kompatybilny z Win7 i jak na swoją cenę (około 120zł) sprawuje się bardzo dobrze.
lubczyk
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: lubczyk »

W temacie kierownic. W życiu bym nie wziął waszych wynalazków ;]

Tylko Logitech i Saitek!

Ale to tylko moja opinia :)
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
save1999

Znaczy te 3 lata temu mialem juz z nia klopoty to wtedy siedzialem na XP wiec ostatecznoscia jest jej rozkrecenie i sprawdzenie wszystkiego a jak nie to zaniose ja gdzies sprawdze np. na PS2 i najwyzej jak bedzie oplacalne to oddam do naprawy. A znasz jakies jeszcze dobre kierownice do 100zl bo slyszalem ze Logitechy sa w miare?

[ Dodano: 2010-04-03, 19:12 ]
Tak naprawde to chodzi mi o dobra kierownice dosyc tania czyli max. 120zl ktora bedzie odpowiednia do rFactora (mod F1) ;)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

lubczyk pisze:Tylko Logitech i Saitek!
Jeśli Logitech to tylko droższe modele. Miałem kiedyś jeden z najtańszych modeli Logitecha i muszę powiedzieć że Genius w sektorze low-end jest dużo lepszy. A high-endowe kierownice są nie dla mnie, bo w ścigałki gram raz na 100 lat i zwyczajnie nie opłaca mi się ich kupować.
lubczyk
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: lubczyk »

Co jak co ale mi nie trzeba tłumaczyć co to rFactor.

A na jakim modzie (modach) grywasz ?

Jeśli nie miał byś ograniczeń pieniężnych to polecam coś z tej stronki :hyhy:
http://www.playseat.com/shop/index.php/ ... h-g27.html

Ja już jestem coraz bliżej któregoś z zestawów. Jeszcze się zastanawiam nad wyborem.

A za tą cenę powinieneś wyrwać jakiegoś Saiteka. Logitech za 100 zł ? Nowego na pewno nie ujrzysz w swoich rękach za taką kasę.
W sumie znalazłem na alledrogo jakieś cudo z tej że firmy ale co to będzie warte to nie wiem.

http://allegro.pl/item980908112_kierown ... c_usb.html
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

lubczyk pisze:W sumie znalazłem na alledrogo jakieś cudo z tej że firmy ale co to będzie warte to nie wiem.
Miałem takiego właśnie Logitecha kilka lat temu. Lipny, Genius jest od niego znacznie lepszy.
save1999

No wlasnie chodzi o to ze mam juz kierownice jak wiadomo ale jakby sie okazalo ze nadaje sie do smieci to chcialbym cos kupic bo na klawie nie da sie krecic najlepszych czasow. Jezeli chodzi o mod to gram wlasnie w F1 2010. Zostal wykonany przez lige Pit-Lane.
Wracajac do kierownic. Jakbym mial juz kupic jakas kierownice to oczywiscie albo niestety w cenie do 120zl ;D. I niechcialbym zeby ona sie nie zepsula po tygodniu uzytkowania. Wiadomo o takim zestawie moza tylko pomarzyc przynajmniej w mojej sytuacji a ta kierownica w ksztalcie z bolidu formuly niczego sobie ale chyba jednak odpadnie bo znowu klania sie firma Apollo ;]
I jeszcze jedna rzecz teraz na_pewno kierownice kupie np. w Media bo wtedy jest latwiej o gwarancje

[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-04-08, 20:02 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-04-08, 19:01 przez save1999, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

lubczyk pisze:Jeśli nie miał byś ograniczeń pieniężnych to polecam coś z tej stronki :hyhy:
http://www.playseat.com/s...gitech-g27.html
I jeszcze to dorzucić. :hyhy:

http://www.youtube.com/watch?v=rgIoExNo ... r_embedded
ODPOWIEDZ