[VISTA]Udostępnienie połączenia internetowego GSM

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
slobodan
Specjalista bezprzewodowy-junior

[VISTA]Udostępnienie połączenia internetowego GSM

Post autor: slobodan »

Może mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób mam udostępnić swoje połączenie GSM dla dekodera SAT nbox ? Cholera mnie już bierze ... Moje połączenia Przedstawiają się tak:
Sieć LAN lub Szybki internet :

Połączenie lokalne (LAN)
Wi Fi

Telefoniczne:
web'n'walk manager (play online)

Myślę sobie , zrobię mostek między LAN a telefonicznym - VISTA nie pozwala mi ... Kreator połączeń sieciowych nie przewiduje opcji z XP pt. "Ten komputer łączy się z internetem, inne komputery łączą się z internetem za pośrednictwem połączenia tego komputera."
Mam już dość , bo za chiny nie wiem jak to zrobić.

Xbox , jakoś sobie radzi , ale dekoder niestety nie jest ze stajni MS , i tu jest problem ... sam już nie wiem jak mam to ugryźć ...

[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-04-03, 01:39 ]
Proszę nie nadużywać wielkich liter.
Ostatnio zmieniony 2010-04-03, 00:39 przez slobodan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: [VISTA]Udostępnienie połączenia internetowego GSM

Post autor: YaHooo »

slobodan musisz użyć opcji <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a> Jednak nie wiem dokładnie jak to zrobić w Windows Vista.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ