Problem z łączem bezprzewodowym...

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rafau
Początkujący użytkownik forum

Problem z łączem bezprzewodowym...

Post autor: rafau »

Witam.

Przyznam się szczerze, żę zgłupiałem :puknijsie:

Byłem zmuszony zrbić format lapka. Po wszystkim chciałem połączyć się lapkiem do mojego rutera d-link 524 bezprzewodowo. Wyglądało wszystko OK, połączenie zostało nawiązane i zasięg też był dobry. Kiedy jednak wszedłem w przegląarkę żeby zacząć surfowanie, nie mogłem nawiązać połączenia z żadną stroną. Dodam, że przed formatem łącze bezprzewodowe na lapku śmigało bez zarzutów. Z ciekawości połączylem się też z pierwszą lepszą niezabezpieczoną siecią, odziwo efekt był taki sam - połączenie nawiązane, wszystko fajnie, ładnie... ale strony nadal nie wchodziły. Wniosek, że z ruterem wszystko ok, chyba tylko konfiguracja w lapku jest zła. Pytanie tylko co nawala.

Dlatgo proszę was o pomoc w tej sprawie. :padam:

Obecnie do sieci mam podłączny jeszcze komputer stacjonarny kablem Ethernet - działa.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Problem z łączem bezprzewodowym...

Post autor: Jaco »

rafau pisze:Po wszystkim chciałem połączyć się lapkiem do mojego rutera d-link 524 bezprzewodowo.
A czy wcześniej przed formatem wszystko działało OK?
Grzechu
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Grzechu »

Wiem, że to zabrzmi szalenie, ale: kliknij prawym na ikonę ethernet i wyłącz sieć. Sprawdź wtedy połączenie wifi.
"Kiedy ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca."
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
rafau
Początkujący użytkownik forum

Post autor: rafau »

Coś tam namieszałem i teraz to przynajmniej mogę podczepić się do niezabezpieczonej sieci. No, ale nie będę w nieskończoność "kradł" ludziom neta.

Z mojego rutera nie chce mi ściągać adresu sieciowego. A powinno automatycznie. Z kolei jak wpiszę odpowiedni adres ręcznie we właściwosiach (TCP/IP) połączenia sieci bezprzewodowej, to co prawda połączy się... jednak strony i tak mi się nie wczytują.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

rafau pisze:Z kolei jak wpiszę odpowiedni adres ręcznie we właściwosiach (TCP/IP)
Czy DNS też wpisujesz? Jak nie to wpisz jakiś.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ