Oplaty iPlus 60
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Oplaty iPlus 60
Witam serdecznie,
Posiadam Iplusa 60 od kilku i mam moze trywialne pytanie. Czy ponosze jeszcze dodatkowe oplaty za przeslane dane? tak jak w przypadku SimDaty?
W punkcie powiedziano mi ze nie ma juz dodatkowych oplat za transmisje, sa one tylko w SimDacie, dlatego zdecydowalem sie na abonament za 60zl/mies. Jesli sa jednak te oplaty, to po co wobec tego ten abonament? Co w zasadzie ma sie w zamian?
Czy ktos moze to potwierdzic?
pozdr
zimar
Posiadam Iplusa 60 od kilku i mam moze trywialne pytanie. Czy ponosze jeszcze dodatkowe oplaty za przeslane dane? tak jak w przypadku SimDaty?
W punkcie powiedziano mi ze nie ma juz dodatkowych oplat za transmisje, sa one tylko w SimDacie, dlatego zdecydowalem sie na abonament za 60zl/mies. Jesli sa jednak te oplaty, to po co wobec tego ten abonament? Co w zasadzie ma sie w zamian?
Czy ktos moze to potwierdzic?
pozdr
zimar
iplus, usb commander EDGE
-
- Mistrz bezprzewodowy
-
Re: Oplaty iPlus 60
Dodam jeszcze, ze w regulaminie:
http://iplus.pl/materialy/promocje/regu ... dualni.pdf
jest mowa o oplatach, co prawda nie pisza w jakiej sa one wysokosci, ale dla mnie nie jest to do konca jasne, jak faktycznie jest.
Czy ktos, kto posiada iPlus-a 60 moze jednoznacznie sie wypowiedziec, czy jedyna oplata to jest 60zl i nic wiecej??
pozdr
PS
mam iPlus-a od kilku dni;)
http://iplus.pl/materialy/promocje/regu ... dualni.pdf
jest mowa o oplatach, co prawda nie pisza w jakiej sa one wysokosci, ale dla mnie nie jest to do konca jasne, jak faktycznie jest.
Czy ktos, kto posiada iPlus-a 60 moze jednoznacznie sie wypowiedziec, czy jedyna oplata to jest 60zl i nic wiecej??
pozdr
PS
mam iPlus-a od kilku dni;)
iplus, usb commander EDGE
- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jak do tej pory dodatkowe opłaty były naliczone jedynie za MMSy. Z iPlusa korzystam zarówno na komputerze jak i na komórce (jak nie chce mi się włączać komputera
).

Ostatnio zmieniony 2006-05-06, 09:09 przez Enzo, łącznie zmieniany 1 raz.
iPlus+E61i=FUN
-
- Stały użytkownik forum
W iPLUSIE są jeszcze opłaty zgodnie z cennikiem. Czyli jak wyślesz więcej niż 20 SMS-ów oraz za połączenia telefoniczne, które wykonasz. Z WAP i WWW możesz korzystać ile chcesz bez żadnych kosztów z APN pro.plusgsm.pl, wap.plusgsm.pl i www.plusgsm.pl. Za korzystanie z APN innych operatorów słono zapłacisz.
iPlus Huawei E630
Samsung Z370
Samsung Z370
- Kuna
- Użytkownik forum
spoko spoko
spokojnie, nie straszcie kolegi:
Zaczynałem od usługi idei, potem zrezygnowałem i kupiłem iPlusa.
Raz, czy dwa razy źle wpisałem w poleceniach AT modemu APN i... się nie połączyło - "Zaabonuj GPRS" (zamiast plusa wpisałem www.idea.pl).
Tak więc chyba nie jest tak łatwo narobić sobie kosztów.
Zaczynałem od usługi idei, potem zrezygnowałem i kupiłem iPlusa.
Raz, czy dwa razy źle wpisałem w poleceniach AT modemu APN i... się nie połączyło - "Zaabonuj GPRS" (zamiast plusa wpisałem www.idea.pl).
Tak więc chyba nie jest tak łatwo narobić sobie kosztów.
- pimosz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A ja jak kupowałem IPlusa to człowiek w salonie powiedział że mogę do woli korzystać z internetu, ale wap będzie już dodatkowo płatny. Ja mam mętlik w głowie. Kto ma IPlusa i <font color="#FF00FF"><b>»»korzysta««</b></font> z wapu niech napisze jak to jest.PawełB pisze:W iPLUSIE są jeszcze opłaty zgodnie z cennikiem. Czyli jak wyślesz więcej niż 20 SMS-ów oraz za połączenia telefoniczne, które wykonasz. Z WAP i WWW możesz korzystać ile chcesz bez żadnych kosztów z APN pro.plusgsm.pl, wap.plusgsm.pl i www.plusgsm.pl. Za korzystanie z APN innych operatorów słono zapłacisz.
Pozdrawiam

- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja korzystałem z WAP-u i nic mi nie naliczyło 

- Kuna
- Użytkownik forum
wap
Wap oczywiście jest w cenie abonamentu - a nawiasem mówiąc - obsługa w salonach wszystkich operatorów jest na bardzo niskim poziomie, mi powiedziano że w cenie 60zł (iPlus dla abonentów) mam 1GB w cenie, a za resztę będzie trzeba płacić. W głowie się nie mieści, ciekawe ilu ludzi <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> zrezygnowało z zakupu usługi przez taką mało fachową obsługę.
-
- Stały użytkownik forum
Chciałem już wcześniej poruszyć ten temat ,ale umknęło mi to, jeśli już o tym mowa, to nie wiem czy ktos z was czytał regulaminu promocji "iPlus biznes karta 49" ale jest tam paragraf 1. punkt 9. podpunkt a. 
Nie jestem pewien do końca co oznacza sformułowanie "nieograniczony dostęp do Internetu w technologiach GPRS/EDGE/UMTS ... z prywatnymi APN" czy prywatne APN oznacza punkty dostępowe innych sieci jak era czy idea
więc czy można się z nimi łączyć na równi z punktem APN www.plusgsm.pl w ramach abonamentu i nie zostaną naliczone dodatkowe koszty? Jak rozumiec ten zapis?

paragraf 1 punkt 8 mówi o opłatach za Internet w przypadku roamingu że są one naliczane osobno.Opłata abonamentowa w promocyjnym planie cenowym iPlus Biznes 49 obejmuje:
nieograniczony dostęp do Internetu w technologiach GPRS/EDGE/UMTS w ramach połączeń z APN www.plusgsm.pl, Internet, z prywatnymi APN oraz wap.plusgsm.pl z zastrzezeniem paragrafu 1 pkt. 8
Nie jestem pewien do końca co oznacza sformułowanie "nieograniczony dostęp do Internetu w technologiach GPRS/EDGE/UMTS ... z prywatnymi APN" czy prywatne APN oznacza punkty dostępowe innych sieci jak era czy idea

-
Wszystko zależy od ustawień w telefonie, jak miałem wap gprs kasa była naliczana a jak ustawiłem internet gprs jest w cenie 60zł
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
W mojej umowie jest dokładnie zapisane. Można korzystać w ramach abonamentu z APN: www.plusgsm.pl, wap.plusgsm.pl, pro.plusgsm.pl, m2m.plusgsm.pl.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -