Problem z kalibracja kierownicy

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
save1999
Początkujący użytkownik forum

Problem z kalibracja kierownicy

Post autor: save1999 »

Witam pisalem niedawno o problemie ze nie dzialaj mi osie X i Y w kierownicy ale problem zostal naprawiony, wystarczylo przyklutowac 3 kabelki od potencjometru bo o dziwo nie one przylutowane :zdziwko:. No coz jeden problem rozwiazany ale teraz mam kolejny. Denerwuje mnie martwa strefa osi X i Y. Problem w tym ze gdy chce lekko skrecic to ona nie reaguje dopiero po skreceniu o nastepnych kilka stopni zaczyna reagowac i jest to wlasnie dlatego denerwujace bo nie mozna gladko skrecic tylko jest to gwaltowne. Skrecajac dalej jest juz ok i dopiero przy samym koncu znowu pojawia sie martwa strefa. A i jeszcze jedno niby kalibruje kierownice zgodnie z instrukcjami ale i tak skreca ona o 2-3 px w lewo zeby temu zapobiec zmienilem martwa strefe ale wtedy kierownica dziala juz jak klawiatura. Wniosek z tego taki ze w tym wypadku juz lepiej sie gra wlasnie na klawie. :/
ODPOWIEDZ