Witam mam problem mój znajomy przyniósł mi komputer laptop ASUS K61lCseries Windows 7 64 bit
i ma internet w sieci A1 w Austrii korzysta z modemu BREITBAND Stick E1550 HSDPA,
i ten znajomy skarży się ze będąc w swojej miejscowości internet odbiera przez EDGE, i to często zrywa połączenie i net muli strasznie a jego znajomy ma ten sam internet i ten sam modem w tym samym pokoju, a będąc w mieście łączy się przez UMTS i mówi ze net śmiga pięknie . w dziale obsługi klienta powiedzieli mu ze musi mieć windows 32 bitowy. i moje pytanie brzmi czy trzeba przejść na system 32 bitowy czy też zmienić modem nie chciał bym zmieniać systemu ponieważ jest oryginalny proszę o pomoc.
BREITBAND Stick E1550 HSDPA
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: BREITBAND Stick E1550 HSDPA
To, czy system jest 32- czy 64-bitowy nie powinno odgrywać żadnej roli, bo o czułości decyduje modem, a nie system komputera.
Przyczyną różnych osiągów najprawdopodobniej jest różnica w mocy sygnałów pomiędzy miejscami, w których obaj łączą się z netem.
Niech ten Twój znajomy położy swojego laptopa w tym samym miejscu obok laptopa swojego znajomego i dopiero wtedy może porównywać ich osiągi.
Przyczyną różnych osiągów najprawdopodobniej jest różnica w mocy sygnałów pomiędzy miejscami, w których obaj łączą się z netem.
Niech ten Twój znajomy położy swojego laptopa w tym samym miejscu obok laptopa swojego znajomego i dopiero wtedy może porównywać ich osiągi.
Krzysztof