jaki modem i dlaczego
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
jaki modem i dlaczego
Witam. Z racji tego że testowałem internet w polsacie wziąłem od nich modem i umowę (w sumie tylko dla modemu) i zdziwiłem się bardzo ponieważ modem od solorza działa gorzej niż mój e 156G. Czy ktoś się z tym spotkał i dlaczego tak się dzieje bo z tego co się orientuje to modemy hspa powinny działać lepiej od standardowych ?Dodam tylko że modem huawei e 182 E
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: jaki modem i dlaczego
karpiu01, testuję właśnie modem Huawei E182E i działa rewelacyjnie.
Może masz produkt ZTE ?
Modem HSPA+ rozwinie skrzydła tylko w przypadku dostępności tej technologii, ewentualnie przy dobrej stacji 7.2 Mbit/s (pozwoli osiągniać te magiczne 7.2).
Natomiast w 3.6 czy wręcz w 2G będzie pracował tak samo, jak inne terminale.
Może masz produkt ZTE ?
Modem HSPA+ rozwinie skrzydła tylko w przypadku dostępności tej technologii, ewentualnie przy dobrej stacji 7.2 Mbit/s (pozwoli osiągniać te magiczne 7.2).
Natomiast w 3.6 czy wręcz w 2G będzie pracował tak samo, jak inne terminale.
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak porównujesz, że działa gorzej to rozumiem, że testujesz tego samego operatora. Przydało by Ci się wyczyścić dobrze system, albo na świeżym systemie jak byś go uruchomił to możesz porównać. Może jakiś konflikt sterowników od huawei.
-
- Stały użytkownik forum
No właśnie nie mam pojęcia dlaczego działa gorzej. W fazie testów miałem sierre i działał rewelacyjnie. Prędkości w plusie wzrastały mi średnio o 0,5 Mb i ping spadał ze 140 na ok 110 także różnica zauważalna. Jednak na e 182 wszystko tak samo tylko że w drugą stronę. Czytałem gdzieś że maja problemy z wejściami na antenę zewnętrzną ale czy prawda to nie wiem
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Tak, ten problem dotyczy Huawei E1820. Co prawda Huawei E182E, jest z tej samej rodziny, ale jego problem może nie dotyczy.karpiu01 pisze:Czytałem gdzieś że maja problemy z wejściami na antenę zewnętrzną ale czy prawda to nie wiem