Telefon/Smartphone z GPS i Złączem anteny zewnetrznej HSDPA

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Telefon/Smartphone z GPS i Złączem anteny zewnetrznej HSDPA

Post autor: adamos22 »

Czy znacie model jakiegoś nowoczesnego telefonu, z dużym dotykowym wyświetlaczem (Typu Samsung Omnia), bądź też jakiegoś dedykowanego urządzenia który posiada GPS oraz możliwość podłączenia zewnętrznej anteny do mobilnego internetu ?

Chodzi mi głównie o zwiększenie zasięgu i polepszenie jakości mobilnego internetu w czasie podróży, który będzie wspierał nawigację, chodzi m.in. o dynamiczne wyznaczanie tras, usługi typu Community traffic™ / AM'Traffic.
Ale również lepszy dostęp do mobilnego internetu w różnych zakątkach, gdzie jest słaby zasięg 3G lub 2G.

Jak na razie nie spotkałem w tego typu urządzeniach złącza anteny zewnętrznej, jedyna możliwość to wożenie małego laptopa z modemem USB, ale to trochę przesada. Może ktoś jednak spotkał coś takiego o czym piszę ?
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Telefon/Smartphone z GPS i Złączem anteny zewnetrznej HS

Post autor: sp6huk »

adamos22 pisze:Jak na razie nie spotkałem w tego typu urządzeniach złącza anteny zewnętrznej
Ja też nie widziałem nowszych modeli telefonów ze złączem na antenę zewnętrzną. Ale taki HTC HD2 wygląda zachęcająco :) Zapewne chcesz wzmocnić sygnał, bo korzystasz z Play Fresh na kartę, tak ? Nie lepiej zmienić np. mBank mobile, gdzie pakiet 100 MB kosztuje 5 zeta ? Często gdzieś wyjeżdżam, ale nigdy nie zdarzyło mi się, aby nie było zasięgu. Niestety w Play'u i EDGE'a "brakuje".
ODPOWIEDZ