Antena kierunkowa ATK-502 - opinie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Antena kierunkowa ATK-502 - opinie
hej,
mam problemy z zasięgiem w moim domu i chciałbym wzmocnić sygnał aby polepszyć prędkość internetu - na razie mam tylko GPRS (straszna bieda) przy zastosowaniu antenki powinienem spokojnie przejść na EDGE, a może uda się wbić na UMTSa (do najbliższej stacji ok 5-6 km w linii prostej). Znalazłem antenkę ATK-502, która ma 16dB wzmocnienia http://www.telkob.pl/inkontrahent.php?t ... 0&rg=0&sg= Czy ktoś z Was używał tej antenki? Jak się sprawuje? Może polecicie mi coś podobnego - musi być trzy zakresowa (GSM, GSM1800, UMTS).
PozdrT
mam problemy z zasięgiem w moim domu i chciałbym wzmocnić sygnał aby polepszyć prędkość internetu - na razie mam tylko GPRS (straszna bieda) przy zastosowaniu antenki powinienem spokojnie przejść na EDGE, a może uda się wbić na UMTSa (do najbliższej stacji ok 5-6 km w linii prostej). Znalazłem antenkę ATK-502, która ma 16dB wzmocnienia http://www.telkob.pl/inkontrahent.php?t ... 0&rg=0&sg= Czy ktoś z Was używał tej antenki? Jak się sprawuje? Może polecicie mi coś podobnego - musi być trzy zakresowa (GSM, GSM1800, UMTS).
PozdrT
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Antena kierunkowa ATK-502 - opinie
Powiem ci jedno. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.tomiooo pisze:musi być trzy zakresowa (GSM, GSM1800, UMTS).
To nie tak dużo. Wystarczy dokładnie sprawdzić dokąd sięga sygnał 3G i dobrać odpowiednią antenę.tomiooo pisze:do najbliższej stacji ok 5-6 km w linii prostej)
-
Wg danych ze strony Plusa to 4,1km.Jaco pisze:Wystarczy dokładnie sprawdzić dokąd sięga sygnał 3G i dobrać odpowiednią antenę.
Czekam na propozycję anteny jaką Ty byś wybrał, powiedzmy do samego 3G

PozdrT
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Do samego 3G, będzie dobra TAKA antenka panelowa od Cybertech'a. Ważne jest też to, aby kabel był jak najkrótszy (w miarę możliwości). Powiedz może, gdzie mieszkasz, to zobaczę jak wygląda u Ciebie sytuacja z zasięgiem. Do jakiego to ma być modemu ?
-
Dzięki za podpowiedź, boję się tylko ze jak się nie uda złapać 3G to będę w plecy 100zł, a na tej ATK mam zawsze w zanadrzu 2G, co do miejsca zamieszkania Miszewko pod Gdańskiem. Najbliższy NodeB w Rębiechowie i podobnie daleko jest do Chwaszczyna.
PozdrT
PozdrT
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Masz telefon z 3G ? Wyjdź na zewnątrz budynku, i zobacz czy wskoczy Ci 3G Plusa, jeżeli nie, to możesz w tym pomóc telefonowi, wymuszając 3G,tomiooo pisze:Dzięki za podpowiedź, boję się tylko ze jak się nie uda złapać 3G to będę w plecy 100zł
Dokładnie - tak jak piszesz.tomiooo pisze:Najbliższy NodeB w Rębiechowie i podobnie daleko jest do Chwaszczyna