Witam wszystkich i proszę o odpowiedź na pytanie czy jest możliwe że router edimax 3g-6200n poprzez modem e156g może "zżerać" mi limit pobieranych danych, zauważyłem sytuację że nic nie pobierając sprawdzam później historię połączeń na play online i mam w tym samym czasie transmisję danych czasem 80-100 MB a czasem ponad 100, raz nawet było 260, mam zabezpieczoną sieć bezprzewodową przez WPA key i często sprawdzam aktywnych klientów i widzę tylko swój adres mac więc raczej nikt się nie podpiął, dodam że jeśli korzystam z modemu bezpośrednio w laptopie to nie było dziwnych transferów, sytuacja ma miejsce tylko przez edimaxa. Proszę o pomoc.
Mam pomysł ale nie wiem czy skuteczny, czy na podstawie zapisów dziennika systemu edimaksa można spróbować zdiagnozować problem?? jeśli tak proszę o info kto może mi pomóc to prześlę zapis.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-05-09, 11:44 ]
Pozwoliłem sobie wydzielić Twój temat do osobnego wątku, ponieważ raczej mało ma to wspólnego z awarią w Play.
Znikający transfer przez router.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Znikający transfer przez router.
Ostatnio zmieniony 2010-05-09, 10:48 przez szalewa, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Znikający transfer przez router.
To są raczej sesje które zostały rozpoczęte wcześniej, albo później korzystałeś z internetu i wygląda to tak jak by router sam zjadał, taki router to może zjeść kilkadziesiąt no kilkaset kilobajtów ale nie tyle ile piszesz.
Najłatwiej sprawdzić resetując router przed wyjściem z domu i potem po przyjściu przed skorzystaniem z neta.
Najłatwiej sprawdzić resetując router przed wyjściem z domu i potem po przyjściu przed skorzystaniem z neta.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Znikający transfer przez router.
ok bardzo dziękuję