Witam! Jestem posiadaczem internetu dla firm pro od Oarnge i mam problem z zasięgiem sieci wifi. Mieszkam w domu jednorodzinnym.(tak dla informacji). Modem-router orange mam umieszczony na strychu i w pomieszczeniach tuż pod strychem zasięg jest bezproblemowy.
W jednym pokoju piętro niżej nie chce mi widzieć sygnału(w innych pomieszczeniach na tym samym poziomie testowałem i zasięg jest). W tym pokoju, w którym nie chce widzieć sygnału znajdują się takie urządzenia jak kopiarka, meble i zegar, który "bimba".
Wie ktoś co może powodować te zakłócenia i jak to naprawić?
Problem z zasięgiem sieci wifi w domu!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z zasięgiem sieci wifi w domu!!
Jaki router, jaka budowa domu. Ten pokój w którym nie chce łapać zasiegu jest jakoś na uboczu? Jaka jest moc sygnału w pomieszczeniach obok niego?
-
- Stały użytkownik forum
nie wiem jaki router bo był w zestawie z internetem dla firm pro do orange ale chyba mv400.
zabudowa jednorodzinna. W tych pomieszczeniach jest około 3 kreski sygnału(na dole oczywiście). Pokój ten nie jest na uboczu tylko praktycznie w środku domu.
zabudowa jednorodzinna. W tych pomieszczeniach jest około 3 kreski sygnału(na dole oczywiście). Pokój ten nie jest na uboczu tylko praktycznie w środku domu.
- Gicu
- Użytkownik forum
Router jest skierowany antenką w górę? Ja klientom z reguły ustawiam antenkę w dół. Tak wiem, że są one dookólne ale w wielu sytuacjach to znacznie pomaga.
Orange Business Everywhere 1Mb/s przez VPN
THETA 20,5dBi
HUAWEI E160E
EDIMAX 3G Router
THETA 20,5dBi
HUAWEI E160E
EDIMAX 3G Router