Modem ZTE MF100 z Orange

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
karola
Początkujący użytkownik forum

Modem ZTE MF100 z Orange

Post autor: karola »

Witam,
to jest mój pierwszy post, więc przepraszam za wszystkie możliwe błędy.

Mam internet z sieci Orange, niestety oryginalny modem został uszkodzony. Dlatego więc zakupiłam zastępczy ZTE MT100. Teraz mam problem z uruchomieniem internetu. Po włożeniu karty do modemu, następnie podłączeniu go do komputera, automatycznie zainstalował się program O2. Ciągle staram się konfigurować sieć, próbuję się połączyć, ale internetu dalej nie mam... :(
Co mam zrobić? Czy potrzebne są jakieś sterowniki do tego modemu? I czy w ogóle ten może działać z Orange? Proszę o pomoc, najlepiej opisanie, jak mam dalej postępować! Z góry dziękuję! :)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Modem ZTE MF100 z Orange

Post autor: Sundance_kid »

karola gratulacje z powodu zakupu ZTE :dobani: Na jakim etapie się zatrzymujesz?
karola

Czyli źle zrobiłam wybierając ZTE? No nic, zupełnie się na tym nie znam. W takim razie, co kupić innego?

Zainstalowany został ten program O2, uruchamiam go, prosi o kod PIN, wpisuję, na razie wszystko ok, potem staram się połączyć, gdy niby się już połączył, uruchamiam przeglądarkę i internetu nie ma... Przepraszam, jeżeli trochę namieszałam..
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

karola gg działa? Tryb offline nie jest przypadkiem zaznaczony?
Bardzo źle zrobiłaś wybierając ZTE. Na palcach jednej ręki można policzyć zadowolonych użytkowników tego modemu. Juz lepiej wziąć Huawei ( o Sierra nie wspomnę ale to inna półka cenowa)
karola

Znalazłam nową przyczynę mojego niepowodzenia. Gdy szukam zasięgu, łączy się na jakieś 5 sekund, następnie wyświetla się komunikat, by sprawdzić profil użytkownika. Zupełnie nie wiem o co chodzi, muszę podawać swoje dane?
Sundance_kid niestety nie mogę sprawdzić gg z takim krótkim połączeniem...
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

karola stwórz nowy profil z ustawieniami które znajdziesz tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=81956#81956
ODPOWIEDZ