Holenderski Vodafone- dlaczego nie działa.

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wilq_lpu
Użytkownik forum

Holenderski Vodafone- dlaczego nie działa.

Post autor: wilq_lpu »

Witam.
Posiadam modem Huawei E1550. Kupiłem vodafone, doładowałem za 20e, wysłałem smsa na 4000. Zjadło 5e i dostałem zwrotny sms, że z przyczyn technicznych nie zostałem zarejestrowany na Blox.
Za drugim wysłaniem dostałem smsa, że jestem zarejestrowany.
Wsadziłem kartę do modemu, wybrałem ręcznie sieć vodafone 3G, pokazało się "3G fast" (zasięg jedna kreska, ale był). Niestety nie mogę się połączyć. Wyskakuje nic nie mówiący błąd- failed, czy spróbować jeszcze raz.

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi dla zego?

(win7 x64 prof, sterowniki do modemu zainstalowane pomyślnie, chociaż na opakowaniu modemu nie było wymienionego win7 jako kompatybilnego sprzętu)
Ostatnio zmieniony 2010-06-05, 21:19 przez wilq_lpu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Holenderski Vodafone- dlaczego nie działa.

Post autor: Sundance_kid »

wilq_lpu problem może lezeć w słabym zasięgu. Widzi sieć ale Cie nie zaloguje. Spróbuj dowiedzieć się gdzie jest NodeB i podjechac bliżej niego i wtedy próbować.
wilq_lpu
Użytkownik forum

Czy jest jakiś sposób na polepszenie zasięgu? Kupiłem modem i ten internet, aby móc z niego korzystać w domku. Zaufałem znajomemu, który mówił, że zasięg jest praktycznie wszędzie. Mieszkam aktualnie w miejscowości Wezep, niedaleko Zwole.
Awatar użytkownika
SQ08
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: SQ08 »

Nie wiem czemu decyduje sie tyle Polakow w Holandii na internet mobilny od Vodafone.nl, ktory ma najgorszy zasieg 2G i 3G w Holandii. Juz duzo lepszy jest KPN lub T-Mobile.nl.
Co do twojego problemu to jest moze cos z aktywacja lub danymi do laczenia nie tak.
Jezeli E1550 ma niebiesko swiecaca diode na obudowie to on jest juz zalogowany do NodeB, tylko cos nie jest tak u ustawienia do laczenia (APN, haslo itp) lub operator jeszcze nie uruchomil tobie tego pakietu i musisz czekac na aktywacje.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”

Steve Jobs.
wilq_lpu
Użytkownik forum

Dioda miga, jest jedna kreska.
Vodafone powinien już to aktywować. minęły 2 dni.

Jeśli masz info odnośnie innego mobilnego neta w holandii, to napisz. Z tego, co mi wiadomo, żadna inna oferta z vodafonem nie może się równać pod względem ceny (mowa o necie na kartę, bez umowy)
ODPOWIEDZ