Wolny internet play
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Wolny internet play
Mam playa od pół roku zawsze był i chodził wystarczająco szybko od kliku dni krew mnie zalewa nie mogę otworzyć strony tak wolno chodzi,trzeba długo czekać czasami go najdzie i przez 10 min chodzi szybko.Zasięg taki sam jak kiedyś,nowy system nawet wgrany,limit nie wyczerpany.Co z tym mogę zrobić?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Wolny internet play
rustin albo coś robią albo awaria (wątpię) albo użytkowników przybyło. Używasz może <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> ? Jeżeli nie to zainstaluj, uruchom komunikacje AT i zobacz czy nie skacze po nodach.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
a dokładnie jak mam to zrobić? tzn sprawdzić czy nie skacze? nie używam tego programu jest lepszy od standardowego do łączenia play?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Normalnie. Ściągnąć program i ustawić go wg wskazówek na forum. Gdy już wszystko zrobisz to zobaczysz (na samym dole po lewej stronie) po zalogowaniu się do sieci CID i LAC stacji bazowej, do której jesteś aktualnie zalogowany. Jeśli zauważysz, że program często wyświetla inne numery CID i LAC podczas połączenia z netem, to znaczy to, że modem skacze po nodach.
[ Dodano: 2010-06-12, 23:15 ]
To czy ten program jest lepszy, czy nie zależy przeważnie od indywidualnych doświadczeń.
[ Dodano: 2010-06-12, 23:15 ]
To czy ten program jest lepszy, czy nie zależy przeważnie od indywidualnych doświadczeń.
Usagi
-
- Stały użytkownik forum
praktycznie cały czas to samo jest tylko czasami CID skacze z 13298 na 13299
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
No to oznacza, że modem zmienia sobie tylko sektor stacji bazowej. Nie ma w tym nic złego i raczej na pewno nie ma wpływu na prędkość transmisji danych. Przyczyna musi być inna. Myśle, że moderator ma rację. Coś muszą robić. Poza tym PLAY ma często problemy z siecią i to nie jest nic dziwnego, bo to młoda firma. Możesz zapytać w BOK lub jakiegoś znajomego z netem PLAY, czy też ma takie problemy.
Usagi