Problem z autostartem
Moderator: Moderatorzy
- paweliplus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Problem z autostartem
Witam.Podczas włączania komputera wszystko jest ok , ładuje się b. szybko tylko jak się włączy to mogę włączać gry, programy tylko nie mogę się połączyć z netem bo się zawieszają połączenia sieciowe do czasu ok 1 min. potem się pojawia ta ikonka czerwona z krzyżykiem , która informuje , że mam wył. aktualizacje automatyczne.(Alerty zabezpieczeń systemu Windows). Gdy się już to pojawi to wtedy dopiero (każdy jaki by nie był )antywirus się pojawia i mogę normalnie pracować a tak to muszę czekać minute zanim się pojawi ta ikonka i antyvir załaduje . Co mam robić ? Czy wy też tak macie . Mam neta przez LAN. Da się jakoś to zrobić ?
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z autostartem
Tak, odinstaluj antywirusa/firewalla i po problemie.paweliplus pisze:Da się jakoś to zrobić ?
Nie pomagam na PW!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
- paweliplus
Przecież to nie rozwiąże problemu bo ten start antyvira blokują te alerty zabezpieczeń sys. Windows .wojteks pisze: Tak, odinstaluj antywirusa/firewalla i po problemie.
Używam Ccleaner i pousuwałem wszystko oprucz antywirusa w autostarcie więc nic mi się nie włącza.Problem leży gdzieś indziej... już sam nie wiemJaco pisze:A nie masz przypadkiem w autostarcie GG,Skypa i różnego rodzaju aplikacje korzystające z dostępu do sieci? Usuń to co nie potrzebne i już.
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
- Jaco
Jaki dokładnie system. Serwis Packi są? System legalny?
- wojteks
- *** Administrator ***
Raczej to antywirus/firewall blokuje dostęp do sieci żeby nic przed pełną aktywacją wspomnianych programów nie władowało się do komputera stąd alerty Windows.paweliplus pisze:Przecież to nie rozwiąże problemu bo ten start antyvira blokują te alerty zabezpieczeń sys. Windows .
Nie pomagam na PW!
- paweliplus
Chodzi o to , że poprostu część system nie ładuje się odrazu tylko po ok. 1 min. po uruchomieniu systemu . I sprawa odinstalowania antyvira i firewalla , którego nie mam nić nie pomoże, bo nawet z avastem czy avg też jest ten problem. 

Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms
- wojteks
- *** Administrator ***
Może i tak. Jak nie wiadomo co jest to reinstalacja Windows leczy wszystkie bolączki.paweliplus pisze:Chyba mnie do końca nie rozumiecie
Nie pomagam na PW!
- Jaco
Jest jeszcze opcja ,,Napraw,,wojteks pisze:Jak nie wiadomo co jest to reinstalacja Windows leczy wszystkie bolączki.

- paweliplus
Raczej się do tego nie zastosuje, grunt , że chodzi a te minutę to mogę odczekać ;] nie pali się 

Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
ping ~ 20ms