Problem z internetem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Cursed
Początkujący użytkownik forum

Problem z internetem

Post autor: Cursed »

Na poczatek chcialem przeprosic za nieodpowiedni dzial 1 raz tu jestem sorry.
Otoz od pewnego czasu na moim laptopie i komputerze zaczely nie wchodzic strony (nasza-klasa,onet.pl itp) po licznych probach nic nie pomagalo wiec zainstalowalem od nowa internet i zrobilem cofke systemu i w tym momencie zacząlem tracic pakiety na stronie www.tibia.com (wczesniej nie tracilem pakietow na zadnych stronach a www.tibia.com dzialala gdy wyzej wymienione nie dzialaly ) wiec na chwile obecna mam gdzieś te nasze-klasy ale chce odzyskac tibie ^^ i tu rodzi sie pytanie jak nie tracic tych glupich pakietow co zepsulem ze zaczely gdzies znikac.
ponizej zamieszczam zdjecie z pingiem 3 stron nie dzialajacych tylko 1 traci pakiety po moim glupim przywracaniu systemu
http://img145.imageshack.us/f/dobreeee.jpg/
Ostatnio zmieniony 2010-06-25, 09:56 przez Cursed, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z internetem

Post autor: sp6huk »

A masz możliwość sprawdzenia na innym komputerze ? Bo wtedy byśmy wiedzieli, gdzie leży problem. Po stronie dostawcy, czy kompa.
Cursed

ej wez jak mozesz na swoim sprawdz bo na moich dwoch to samo jest
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Cursed, Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum . A za to
Cursed pisze:w <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>
masz jeden punkcik. Drugi dostaniesz jak nie będziesz się stosował do regulaminu. Już w drugim poście go łamiesz.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Cursed pisze:ej wez jak mozesz na swoim sprawdz bo na moich dwoch to samo jest
Wiesz co, u mnie też nie ma odpowiedzi z serwera, ale stronka WWW działa OK. A u Ciebie nie działa wcale ? Sprawdzałem na 4 łączach od różnych dostawców, na żadnym nie ma odpowiedzi, ale stronka śmiga.
Cursed

u kumpla co ma netie tez tak jest i mu wchodzi ;/ problem sie po przywracaniu systemu i instalowaniu od nowa neta zrobil co to moze byc? :D
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Cursed pisze:u kumpla co ma netie tez tak jest i mu wchodzi ;/ problem sie po przywracaniu systemu i instalowaniu od nowa neta zrobil co to moze byc? :D
Może masz jakiegoś syfa w systemie, i blokuje Ci dostęp. Najłatwiej to by było zrobić reinstalkę systemu ;) Ale na dwóch kompach przywracałeś system ?
Cursed

tylko na kompie na laptopie babka z neti kazala w okno windowsa wpisac config potem jakies numerki potem cos z zapora i na IE dzialaja strony a ja tu wszystkie przegladarki probowalem i nic nie chcialem robic formata bo mam problemy ze sterownikami gdyz mam stary komputer ale trudno chyba musze sie z tym pogodzic :///
ODPOWIEDZ