problem z huawei 1550
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z huawei 1550
witam,
potrzebuję pomocy, jestem zupełnie "zielony" jeśli chodzi o takie sprawy, zacznę od początku, kupiłem na allegro modem mobil. Huawei 1550E, ściągnąłem wg wskazań sprzedającego program Mobile Partner (wersja polska), podłączyłem modem z kartą heyah, dzwoniłem do sprzedającego co robić dalej, kazał w opcjach importować profile, ale w tej wersji nie ma możliwości importu, jest tylko "dodaj", spróbowałem sam wprowadzić profil wpisując odp. APN - internet, numer dost.- *99***1#, nazwa użytk. - heyah, hasło- heyah, przy próbie łączenia pisze: błąd 619....i cała formułka o zamknięciu portu itd.
Jeśli można prosić o jakieś wskazówki co robić żeby to ruszyło...
potrzebuję pomocy, jestem zupełnie "zielony" jeśli chodzi o takie sprawy, zacznę od początku, kupiłem na allegro modem mobil. Huawei 1550E, ściągnąłem wg wskazań sprzedającego program Mobile Partner (wersja polska), podłączyłem modem z kartą heyah, dzwoniłem do sprzedającego co robić dalej, kazał w opcjach importować profile, ale w tej wersji nie ma możliwości importu, jest tylko "dodaj", spróbowałem sam wprowadzić profil wpisując odp. APN - internet, numer dost.- *99***1#, nazwa użytk. - heyah, hasło- heyah, przy próbie łączenia pisze: błąd 619....i cała formułka o zamknięciu portu itd.
Jeśli można prosić o jakieś wskazówki co robić żeby to ruszyło...
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: problem z huawei 1550
Kody błędów mamy tutaj - KLIKlaik pisze:przy próbie łączenia pisze: błąd 619
Wynika z tego, że:
Błąd 619 - Prawdopodobne przyczyny:
- nie jest włączona usługa przesyłu danych u operatora,
- brak karty SIM w modemie,
- brak środków na koncie w Pre-Paid.
Ja stawiam ma ten pierwszy błąd. Czy karta Heyah jest nowa? Jeżeli tak, to całkowicie możliwe. Proszę wykonać jakieś połączenie głosowe z tej karty wtedy czasami dopiero zaczyna działać transmisja danych.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Karta heyah stara, 4-5 lat, jest zasilona środkami, ja nadal mam wątpliwości czy dobrze wprowadziłem dane do profilu...aha, smsy chodzą prze net...
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
laik pisze:spróbowałem sam wprowadzić profil wpisując odp. APN - internet, numer dost.- *99***1#, nazwa użytk. - heyah, hasło- heyah
Dobrze. Zgodnie z tym Dane do konfiguracji połączeń (APN, login, hasło, numer) wszystko jest OK.laik pisze:ja nadal mam wątpliwości czy dobrze wprowadziłem dane do profilu
[ Dodano: 2010-07-06, 14:52 ]
Możesz jeszcze zamienić:
APN na heyah.pl
A potem numer dostępowy na: *99#
[ Dodano: 2010-07-06, 14:53 ]
Jeszcze jedno, czy modem na 100% nie ma sim-locka?laik pisze:kupiłem na allegro modem mobil. Huawei 1550E
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Jest to samo, błąd 619..., modem miał być bez simlocka, zresztą sprzedano ich ok.100 szt. a próbowałem też łączyć sie z kartą orange, bez efektu...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A APN internet i login/hasło heyah?
-
nazwa profilu heyah (domyślne)
APN (statyczny) heyah.pl
numer dostępowy: *99#
nazwa użytk. heyah
hasło: heyah
wcześniej próbowałem z APN: internet
w sumie po uruchomieniu pr. Mobile Partner szybko odnajduje urządzenie (modem) w lewym dolnym rogu pokazuje sie WCDMA Heyah, czyli "widzi", diody w modemie świecą co parę sekund na niebiesko...gdzie to nie gra?
APN (statyczny) heyah.pl
numer dostępowy: *99#
nazwa użytk. heyah
hasło: heyah
wcześniej próbowałem z APN: internet
w sumie po uruchomieniu pr. Mobile Partner szybko odnajduje urządzenie (modem) w lewym dolnym rogu pokazuje sie WCDMA Heyah, czyli "widzi", diody w modemie świecą co parę sekund na niebiesko...gdzie to nie gra?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie masz jakiejś innej aplikacji włączonej, która może korzystać z modemu?
-
Mówiłem na początku że jestem "zielony"
Rozwiązaniem problemu było...skonfigurowanie karty sim w heyah, po prostu nie miałem aktywnej usługi. Wszystkim serdeczne dzięki za pomoc
Pozdrawiam i do...następnego problemu.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-11, 21:31 ]
Bardzo chętnie Ci pomożemy, ale proszę abyś pisząc używał wielkich liter na początku zdań.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-11, 21:31 ]
Bardzo chętnie Ci pomożemy, ale proszę abyś pisząc używał wielkich liter na początku zdań.
Ostatnio zmieniony 2010-07-11, 20:30 przez laik, łącznie zmieniany 1 raz.