Modem HUAWEI E1750C zielona diodka - karta orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem HUAWEI E1750C zielona diodka - karta orange
Witam, kupiłem play online z modemem E1750C na karcie SIM Play wszystko śmiga. Wkładam kartę Orange dioda mruga na zielono - taka sama reakcja jest jak wyjmę kartę. Czyli modem zachowuje się tak jakby nie czytał karty. Pierwsza myśl to taka że modem ma Simlock, ale Play nie zakłada chyba simlocków? mimo to chciałem sprawdzić według wskazówek:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=220593#220593
jednak skanując tym programem nic mi nie mówi o blokadzie czy takową ma mój modem. No chyba że coś źle robię? Wkładam modem bez karty uruchamiam skan.
proszę o pomoc
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=220593#220593
jednak skanując tym programem nic mi nie mówi o blokadzie czy takową ma mój modem. No chyba że coś źle robię? Wkładam modem bez karty uruchamiam skan.
proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 2010-07-08, 11:41 przez mathi, łącznie zmieniany 3 razy.
<podpis niezgodny z regulaminem -> skasowany przez administratora>
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Modem HUAWEI E1750C zielona diodka - karta orange
Zestawy z modemem w Play posiadają simlock bez wyjątku. Zdjąć go można samemu, było już pisane, poszukaj na forum.
mathi, racja do tego modelu nie widzę Unlocka.
mathi, racja do tego modelu nie widzę Unlocka.

Ostatnio zmieniony 2010-07-08, 09:07 przez Nielimitowany, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Przed napisaniem tematu już szukałem dokładnej instrukcji do tego modelu niestety nie mogę znaleźć znalazłem do innych modemów. Można prosić konkretny link? o 14 wyjeżdzam.
I co teraz? jakieś propozycje?Nielimitowany pisze:mathi, racja do tego modelu nie widzę Unlocka.
Z taką opinią spotkałem się pierwszy raz, wszyscy piszą że simlocków nie posiadają.Nielimitowany pisze:Zestawy z modemem w Play posiadają simlock bez wyjątku
Ostatnio zmieniony 2010-07-08, 10:00 przez mathi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik forum
Żona tez taki posiada i nie ma on sim-locka,więc coś dziwny masz model.
-
Po włożeniu modemu z karta Orange:

Wpisałem PIN, i zasięg w programie Mobile Partner widać. Diodka nadal zielona.
OK diodka wskoczyla na niebieską czyli problem był w PINIE :-/ wczesniej tworzac polaczenie recznie nie wyskakiwal komunikat o wpisaniu pinu. Jak mozna wylaczyc calkowicie PIN ? w Mobile Partner wyłączając PIN wyskakuje komunikat ze sie nie powiodło, chyba się nie da mając na abonament w ORANGE?
Z tego co wyczytałem mając na abonament ORANGE nie można wyłączyć PIN-u. Pozostało iść do salonu... może ktoś przerabiał temat?

Wpisałem PIN, i zasięg w programie Mobile Partner widać. Diodka nadal zielona.
OK diodka wskoczyla na niebieską czyli problem był w PINIE :-/ wczesniej tworzac polaczenie recznie nie wyskakiwal komunikat o wpisaniu pinu. Jak mozna wylaczyc calkowicie PIN ? w Mobile Partner wyłączając PIN wyskakuje komunikat ze sie nie powiodło, chyba się nie da mając na abonament w ORANGE?
Z tego co wyczytałem mając na abonament ORANGE nie można wyłączyć PIN-u. Pozostało iść do salonu... może ktoś przerabiał temat?
<podpis niezgodny z regulaminem -> skasowany przez administratora>
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59970#59970 - zapoznaj się z tym tematem.mathi pisze:Pozostało iść do salonu... może ktoś przerabiał temat?
-
Kolego, Play zakłada a przynajmniej zakładał Sim-locki tylko w ofercie na Abonament, jeżeli ktoś kupuje modem w ofercie na Kartę to nie ma sim-locka.
Jeżeli nie masz obowiązującej umowy z Play to Simlock jest zdejmowany w salonie Play.
Objaw migania modemu na zielono niczego nie oznacza !!
Jeżeli widać zasięg sieci Orange to znaczy że nie masz Sim-lock'a.
Sprawdź profil połączenia z Orange.
numer dostępowy=*99# ,APN statyczny= internet, hasło = internet
Możesz również pobrać gotowe profile Polskich operatorów w tym Orange tu
Oprogramowanie do Modemów Huawei
Jeżeli nie masz obowiązującej umowy z Play to Simlock jest zdejmowany w salonie Play.
Objaw migania modemu na zielono niczego nie oznacza !!
Jeżeli widać zasięg sieci Orange to znaczy że nie masz Sim-lock'a.
Sprawdź profil połączenia z Orange.
numer dostępowy=*99# ,APN statyczny= internet, hasło = internet
Możesz również pobrać gotowe profile Polskich operatorów w tym Orange tu
Oprogramowanie do Modemów Huawei
Ostatnio zmieniony 2011-03-22, 23:30 przez orky, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Zrób backup ważnych plików na zewnętrznym serwerze, przy okazji pobieraj i udostępniaj pliki
Zobacz tu
Zrób backup ważnych plików na zewnętrznym serwerze, przy okazji pobieraj i udostępniaj pliki
Zobacz tu
- wojteks
- *** Administrator ***
Play nie zakłada od prawie 2 lat simlocków na telefony i modemy.orky pisze:Play zakłada a przynajmniej zakładał Sim-locki
Aleś staroć odkopał.
Nie pomagam na PW!
-
Napisałem zakładał co oznacza termin przeszły, forum czyta wielu ludzi i nie koniecznie o akurat tym konkretnym modelu. Osobiscie mam modem kupiony troszkę ponad 1,5 roku temu i miał Sim-Locka !!!wojteks pisze:Play nie zakłada od prawie 2 lat simlocków na telefony i modemy.orky pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Aleś staroć odkopał.
WIĘC OD 2 LAT to PRZESADA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-03-22, 22:01 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-03-22, 22:00 przez orky, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Zobacz tu
Zobacz tu
- wojteks
- *** Administrator ***
Krzyk nie jest do niczego potrzebny. Kupowałem dokładnie 2 lata temu sprzęt w Play i nie miał simlocka (ten co leżał w salonie jak najbardziej miał ale zdejmowali simlocka za darmo).orky pisze:WIĘC OD 2 LAT to PRZESADA
Nie pomagam na PW!