Asus rt-n16

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Protagonista
Początkujący użytkownik forum

Asus rt-n16

Post autor: Protagonista »

Witam Forumowiczów.

poszukuję pomocy z cackiem jw - Asus RT-N16, kupiony kilka tygodni temu zachowuje się idiotycznie. A konkretnie, przy kilkudniowej nieobecności w domu - "zawiesza się". Nie ma mozliwości podłączyć się zdalnie z żadnego urządzenia (jednym z laptopów, komórką, etc).
Pomaga "hebelek", czyli reset sprzętowy.

takich kłopotów nie było ze starym LiveBoxem :$

kompy są OK, po restarcie RT same nawiązują połączenia jak należy (Win7, Symbian, iPhone) - zresztą kompy i komóry doskonale współpracują z różnymi sieciami (sporo podróżuję...)

Czy macie jakiś pomysł co z tym delikwentem zrobić? zależało mi na routerze z "N" oraz fileserverem, z lenistwa... :$

Pozdrawiam
Michał
temp333
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Asus rt-n16

Post autor: temp333 »

Znajdź najnowszy firmware do routera i go wgraj.

http://whirlpool.net.au/wiki/?tag=router_Asus_RT-N16
Protagonista

Robiłem, nie pomogło. wróciłem do starszej wersji... (1.0.1.2 zamiast 1.0.1.4)
Awatar użytkownika
krzywyzzz

Post autor: krzywyzzz »

Jestem zrażony do routerów marki asus-a. Polecam linksys-a lub DrayTek-a ewentualnie Tp-linka. Jeśli zmiana firmaware nie pomogła radzę produkt reklamować u producenta.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Protagonista, problemem mogą być temperatury. Ostatnio jakby nie patrzeć ciągle po 30 i więcej stopni mi termometr w Warszawie pokazuje.
Jak masz gdzieś jakieś chłodniejsze miejsce to tam go przestaw i zobacz jak jest.
Protagonista

Dzięki za pomysł z temperaturą - sprawdzałem przed chwilą "na czuja" i nie jest cieplejsze niż moja ręka, przynajmniej na obudowie. Nie wiem jak gorąco było przez ost 2 dni w Wwie? ale w czasie upałów (np weekend) zachowywał się wzorowo, pracowal non-stop...

Popatrzę jeszcze w weekend z tym firmwarem "spod spodu" (w sensie Australii;) - czy któryś z Forumowiczów miał własnie z tym do czynienia?

Pozdrawiam i dzięki za wszelkie wskazówki
Michał
Ostatnio zmieniony 2010-07-22, 15:25 przez Protagonista, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Protagonista pisze:Nie wiem jak gorąco było przez ost 2 dni w Wwie?
Powyżej 30. Odczuwalna do 41.
Protagonista pisze:sprawdzałem przed chwilą "na czuja" i nie jest cieplejsze niż moja ręka
Bierz pod uwagę, że masz 36,6 (jak kobieta to może i więcej :roll: ), a normalnie w domu jest koło 20-24 stopni jak nie ma upału.

P.S.
Do spania najlepsza temperatura to 20 stopni. ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

ja.michal pisze:Bierz pod uwagę, że masz 36,6
Tylko w najcieplejszych miejscach, na dłoniach sporo mniej ;) Także powyżej 30 st. na obudowie powinno być wymacywalne.
temp333

Post autor: temp333 »

Skoro nowy firmware nie pomógł, to chyba zostaje reklamacja - to urządzenie, które ma działać non-stop bez takiego rodzaju problemów.
ODPOWIEDZ