UMTS 5-6 km odemnie a łapie EDGE
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
UMTS 5-6 km odemnie a łapie EDGE
Siemka mam oto taki problem na mapie ery znalazłem 5-6 km odemnie zasięg UMTS w miejscowości Strzałkowice ja mieszkam w małej wiosce Chełm, która znajduję się na dolnymśląsku niedaleko ŚrodyŚląskiej i mam pytanie jeśli mam tak blisko UMTS to dlaczego go nie łapie próbowałem wymusić 3G lecz nic nie łapie posiadam antenke dookolną ale ona też nic nie daje.Czy moge jakoś złapać ten zasięg nie kupując antenki kierunkowej.Jeśli można zrobić taką antenkę , która by mi pomogła prosze napisać jak 

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: UMTS 5-6 km odemnie a łapie EDGE
Mapa jest poglądowa tylko, nie trzeba się ją sugerować.sebo600 pisze:na mapie ery znalazłem
Jeśli mówisz, że wymuszałeś zasięg "3G" a nic nie złapało, to kupowanie anteny, nie jest tu na miejscu iż wiele ona nie zdziała w twoim przypadku.
Przeszkody, obciążony node B i inne czynniki, uniemożliwiające dotarcie fali sygnału do ciebie.sebo600 pisze:jeśli mam tak blisko UMTS to dlaczego go nie łapie próbowałem wymusić 3G lecz nic nie łapie
Ostatnio zmieniony 2010-07-23, 10:47 przez Nielimitowany, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
aha dzięki za odpowiedz
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Witaj.
Wiesz co, mam wątpliwości czy w Strzałkowicach udało by Ci się złapać UMTS, u Ciebie to na pewno nie da rady, zbyt daleko jesteś od node B, a mapa jak wiadomo, tylko poglądowa. Do najbliższego node B masz ok. ~18 km, znajduje się on w Prochowicach.sebo600 pisze:na mapie ery znalazłem 5-6 km odemnie zasięg UMTS w miejscowości Strzałkowice
-
- Stały użytkownik forum
A czy dało by się jakos złapać UMTS z prochowic?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Szanse są zerowe. Nawet jak byś złapał sam sygnał, to na pewno nie chciało by zalogować do node B.sebo600 pisze:A czy dało by się jakos złapać UMTS z prochowic?
[ Dodano: 2010-07-23, 17:37 ]
Jak chcesz coś lepszego od EDGE'a, to CDMA od Orange pozostaje.