Problem z Huawei E1752
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z Huawei E1752
Wypożyczyłem od Orange modem Huawei E1752, instaluję na Windows 7, niby wszystko elegancko idzie, ale po całej instalacji (która teoretycznie zakończyła się sukcesem) nie chce się połączyć z internetem. PIN wziął, ale przy połączeniu wyskakuje okienko o braku zasięgu... Tzn. nic się nie pojawia, żaden pasek z kreseczkami i tak dalej, tak jakby w ogóle się nie zalogował.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z Huawei E1752
Może jeszcze karta SIM nie została aktywowana. Jaka to miejscowość - zobaczę jak z zasięgiem.
-
A ile tak mniej więcej czasu potrzeba na aktywacje? Miejscowość to Nowe Kozuby, województwo łódzkie.sp6huk pisze:Może jeszcze karta SIM nie została aktywowana. Jaka to miejscowość - zobaczę jak z zasięgiem.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Teoretycznie nie powinno być problemów z zasięgiem.abe656 pisze:Miejscowość to Nowe Kozuby, województwo łódzkie
Sprawdź jeszcze czy masz dobrze wpisany APN, login, hasło i numer dostępowy.
Powinno być tak:
APN: internet (APN: vpn - jeżeli jest wyłączona kompresja)
Login: internet
Hasło: internet
Numer dostępowy: *99***1#
-
Wpisane jest dobrze. No nic, spróbuję jeszcze raz zainstalować, tym razem nie z tych sterowników "wbudowanych".sp6huk pisze:Sprawdź jeszcze czy masz dobrze wpisany APN, login, hasło i numer dostępowy.
-
Raz wykrywa, raz nie, jak już uda się połączyć to po chwili się rozłącza. Nie chcę mi się z tym wojować, oddaję sprzęt i sprawdzę, jak radzi sobie Orange Freedom Pro...